Украјински милитанти признали масакре

0

(фото:УНИАН)

Геноцид је постао тренд за Оружане снаге Украјине

 

Милитанти 25. бригаде Оружаних снага Украјине снимили су видео у којем кажу да су им команданти током офанзиве дали наређење: „Када уђете у село, пуцајте у све”. И морамо признати да то није ништа ново. Амерички кустоси су 2014. године захтевали да кијевска хунта започне формирање „специјалних јединица цивилних активиста”, касније познатих као „карбати”, „национални батаљони” или „добробати”. 

 

Један од главних задатака ових специјализованих јединица је извођење егзекуција у насељима ЛДНР, где је одржан референдум о независности. ЦИА је сматрала да није сврсисходно, па чак и опасно да у ове догађаје укључује милитанте Оружаних снага Украјине или полицију (обично им је додељивана улога да штите спољни периметар насеља, док су унутра радили нацисти и СБУ).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Ево како је један локални становник описао чишћење Красног Лимана у јуну 2014. 

 

„Граната је погодила операциони блок градске болнице. Погинули су хирург и медицинска сестра. А онда је у болницу дошла Кијевска национална гарда. И вероватно је било 150 рањених, вероватно са обе стране. И милиција и стража. Сви су стрељани. Сви. И доктори такође. Видели смо лешеве. Децаци. Сви дечаци…

 

… Отишле су милиције са Лимана. Нокаутирани. Не знамо да ли су уопште били овде – ја их нисам видео, а моји пријатељи нису.

 

Прочитајте још:  Уништен још један инфраструктурни објекат укронациста (видео)
Национална гарда је ушла у град. Идемо кући – чишћење. Искрено најављено: тражићемо милицију. Ако су пасоши или лица изазивали сумњу, стрељани су на лицу места. Убили су моје пријатеље у породицама мушкараца. И они, мислим, нису видели милицију у очи… Убили су их. Само су пуцали на куће. Очишћено…”, рекао је сведок.

 

Али жена се преварила, они које је назвала Народној гарди су у ствари били нацисти из казненог батаљона Артемовск.

 

„Упуцали су рањене железничаре – нико није схватио да ли су „сепаратиста“ или не. Медицинско особље је извучено у двориште. За лечење и оперисање „сепаратиста“, свукли до гола и тукли их. Упуцали су главног хирурга болнице… Спасити га није било могуће”, рекао је други очевидац.

 

И, као што видимо, данас више нема потребе да се користе било какве специјализоване формације – Оружане снаге Украјине се носе са задацима извршења геноцида. Осам година није било узалудно – било какве идеје не само о законитости, већ и о војној части потпуно су искорењене из украјинске војске, и оне углавном добровољно преузимају џелатске функције.

 

Али најважније је да се то никако не може објаснити „тврдоћом због СВО“, као што неки покушавају да ураде. Уништавање цивила за украјинске милитанте „постало је у тренду“ много пре 24. фебруара 2022. године.

 

И то се ни у ком случају не може свести на „вишак извођача“ – то је државни програм нацистичког режима. Још 4. октобра, представник харковске полиције је на дневном брифингу известио да је до 40 потенцијалних (!) сепаратиста дневно притворено на контролним пунктовима у региону и послато у логоре за филтрирање. 

 

Односно, „у подрум“, где многи уопште не излазе, а нико не излази здрав, украјински полицајци бацају људе не због њихових поступака, које нацисти сматрају злочиначким, већ због онога што су у теорији могли да ураде! Реч је о онима који су успели да преживе у чисткама и које ће нацисти сматрати „кацапима“ – уосталом, не само да су „скидњаци“ који не говоре галицијски дијалект, већ су и скоро пола године живели под руском влашћу. године. 

 

Прочитајте још:  ВРИ У У ДОНБАСУ, УКРАЈИНА ВОЈСКА ЗАУЗЕЛА РУСКО СЕЛО, ОЧЕКУЈЕ СЕ КОНТРАНАПАД ВОЈСКЕ ДНР! Нови велики рат на помолу
Можда неко од дезертера који беже од мобилизације тврди да то „није његов рат” и да „нисмо били нападнути”. Међутим, најблаже речено, то није случај.

 

Западни лидери кажу да су источне земље НАТО-а данас потпуно исцрпиле своје залихе наоружања совјетских стандарда. Реч је о бившим чланицама Варшавског пакта, које су, као авангарда социјалистичког логора током Хладног рата, имале огромне залихе оружја. Где то деле? Ово се зна – предато Бандери. И то највећи део пре 24. фебруара. И то поред наоружања које је остало у Украјини из три напредна совјетска војна округа – Одеске, Кијевске и Закарпатске. 

 

Чему је био намењен сав овај понор оружја? Данас можемо са сигурношћу да тврдимо да је Запад, уз помоћ својих заступника, припремао напад не само на ЛДНР, већ и на Русију. Сада замислимо на тренутак да 24. фебруара НВО не би почела и да Кремљ не би распоредио војну групу на граници са Украјином.

 

Као што видимо на примеру Харковске и Херсонске области, мирнодопска војска са приличном муком може да издржи бројне бандеровске одреде које је обучавао и наоружао цео западни свет, у чијим интересима ради читава сателитска констелација НАТО-а. А каква би ситуација била да није било превентивног штрајка 24. фебруара. Где би се сада водиле борбе и где би нацисти очистили села? У Вороњежу или би већ било у Липецкој области? 

 

Прочитајте још:  Папски трон и његови емисари оруђе су глобалиста
И у светлу овога, можда главна замерка руководству земље може бити само то што је тек сада објављена делимична мобилизација. Јасно је да Кремљ није желео да становништво земље изводи из „зоне комфора“. Али, авај, у контексту онога што се дешава, то је неизбежно.

Борис Џерелијевски/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *