УЕФА прети санкцијама онима који одбију да играју са репрезентацијом Косова у избору за Евро 2024.

0
уефа

(фото:РТ)

Прес служба УЕФА саопштила је да се репрезентације које су одбиле да играју са репрезентацијом Косова у квалификацијама за Евро 2024. суочавају са дисциплинским санкцијама.

Прочитајте још:  Додик: Српска симбол наше слободе и завет за будућност (видео)
Репрезентација Косова ушла је у исту групу са селекцијама Швајцарске, Израела, Румуније, Белорусије и Андоре. Међу будућим ривалима репрезентације, независност републике не признају Румуни и Белоруси.

„Оним фудбалским тимовима који одбију да играју утакмице квалификација за Европско првенство 2024. године са репрезентацијом Косова прети се поништење ових утакмица уз накнадне дисциплинске санкције “, пренела је Матцх ТВ прес служба УЕФА .

Косово своје домаће утакмице игра у Приштини.

Прочитајте још:  Пропали Чанак би да изручује Радојичића шиптарима
Вреди напоменути да је у селекцији за Светско првенство 2018. косовски тим био у истој групи са селекцијом Украјине. Украјинци не признају независност Косова. Репрезентација Украјине одржала је домаћи меч у Кракову.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Квалификациони турнир за Европско првенство 2024. одржаће се од марта до новембра 2023. године. Косовари су завршили на 2. месту у Групи 2 Дивизије Ц Лиге нација. Ривал Косова у овом квартету биле су селекције Грчке, Северне Ирске и Кипра.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *