Отворен самит у Астани

0

Самит у Астани (Фото: РИА Новости / Евгениј Бијатов)

Лидери земаља ЗНД су 14. октобра покренули следећи самит асоцијације. Састанак се одржава у Астани. Догађају је присуствовао председник Русије Владимир Путин.

По традицији, на почетку састанка, шефови држава су направили заједничку фотографију.

У блиској будућности почеће састанак Савета шефова држава ЗНД у ужем формату (само уз учешће лидера), а касније и у ширем формату (уз учешће делегација).

Поред тога, главни град Казахстана је 13-14. октобра домаћин ВИ самита Конференције о интеракцији и мерама за изградњу поверења у Азији.

Дан раније је председник Руске Федерације говорио на самиту и одржао неколико састанака са шефовима држава. Конкретно, руски лидер је приметио да свет постаје мултиполаран, а нови центри моћи јачају у Азији. Председник је такође скренуо пажњу на чињеницу да је Руска Федерација на скупу била у изворима стварања пословног савета, подсетивши да је протеклих година одржан велики број успешних састанака и конференција о различитим економским питањима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очекује се да ће Путин такође присуствовати самиту Русија-Централна Азија 14. октобра.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *