УПРКОС САНКЦИЈАМА: Шест земаља ЕУ вратило је трговину са Русијом на ниво из фебруара 2022. године

0

Фото: РИА Новости / Виталиј Анков

У јуну је шест земаља ЕУ вратило трговину са Русијом на ниво из фебруара 2022. године. О томе сведоче резултати анализе података националних статистичких служби, коју је спровела РИА Новости .

Тако се показало да је увоз из Русије већи од зимских вредности у 10 земаља: Словенији, Хрватској, Чешкој, Малти, Шпанији, Белгији, Луксембургу, Кипру, Естонији и Бугарској.

Истовремено, извоз у Руску Федерацију у јуну премашио је фебруарске вредности у Летонији, Словенији, Хрватској, Бугарској, Естонији, Кипру и Луксембургу.

Тако је шест земаља вратило и увоз и извоз са Русијом на ниво из фебруара 2022. године, међу којима су Бугарска, Кипар, Луксембург, Словенија, Хрватска и Естонија.

Напомиње се да је у првих шест месеци ове године извоз робе из ЕУ у Русију смањен за 31 одсто, док је увоз порастао за 83 одсто.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У материјалима Европске комисије (ЕК) 11. октобра се наводи да ће након увођења осмог пакета санкција Русији, цена трговинских ограничења за земље ЕУ бити око 123 милијарде евра , за 40 одсто у односу на исти показатељи за 2021.

Заузврат, Хуберт Фуцхс, посланик из Аустријске Слободарске партије (АПС), назвао је антируске санкције „смртним ударцем“ за економију Аустрије и целе ЕУ у целини.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *