Мирослав Пушоња: Бирократија

0
русија, пушоња, криви, држава, информације

Мирослав Пушоња

Гледао сам прилог о америчкој агенцији за националну безбедност -NSA. Хиљаде запослених. Користи најнапреднију технологију на свету. Данас јавно прислушкују све становнике САД, а и света. Али џаба. Ова агенција никада није открила оно што се иза брда ваља. Када су их напали борци Хо Ши Мина, остали су изненађени. Нису предвидели ни нападе на дипломате у Кенији, у Јемену (који ”напредује” у демократији). Нису ни једанаестог септембра напад на седиште Пентагона и светски трговински и банкарски систем у Њујорку.

Ипак, њихова шема функционисања је крајње проста. Конгрес наложи да се сакупи ”харач” од покорног стада. Онда конгрес проследи новац у NSA неком од својих активних генерала. Одатле се новац даље проследи приватном сектору кога води неки пензионисани генерал из NSA. И тако настаје најскупља структура и софтвер који ништа не предвиђа. Прави истраживачи су предмет прогањања преко исфабрикованих лажних оптужница FBI изнуђених код судских органа.

Наравоученије

Сам врх планетарне силе ради на исти начин као и овај наш. Нема разлике. Ипак, последице таквог вођења су различите. У америчком случају можда је и жеља да се ствари овако одвијају како би лоби групе терале по свом и почињале ратове тамо где им корпорације покажу прстом. У нашем случају исте корпорације слушају препоруке (наредбе) њиховог врха који ништа не открива али зато одлично спроводи геополитичке циљеве колонијалне силе. И да знамо, као што не знамо, тешко би изашли на крај. Амбијент у коме дишемо ипак дефинише главна својства пожељне личности: изражено незнање, пренаглашена чежња да све решава корупцијом и патолошка нарцисоидност. У тоталу и у појединстима! Да причекамо на Русе. Можда отворе неки нови пут до месеца и натраг до Боке преко Вршца.

Прочитајте још:  И даде Господ сумпор и огањ на Содому и Гомору“

Није џаба Дугин подвукао: ”Да бисмо напредовали на фронтовима, морамо се унутра одлучно борити. Доба полумера и компромиса је готово. Наша борба има све шансе да овогог пута буде последња.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И како год да се заврши, и нама ће бити лакше.

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *