Пописивач на вратима мог стана

1
пописа

Дана, 19. октобра, негде око 15 часова и 25 минута на вратима мог стана, у Земуну, појавио се пописивач, а да се није ни легитимисао, осим речима. Поверовао сам му на реч. А већ смо имали пре неки дан сусрет у ходнику, када је од мене тражио податке о броју станова у згради. Дао сам му одговор који сам и данас поновио.

„Нећу да учествујем у попису који је расписала власт која служи окупатору.“

Будући поново затекнут, у претходном сусрету одговорио ми је да је то што ја кажем „плитко“. И ту се завршио наш разговор.

У данашњем сусрету показао је мало више разумевања, па сам му на примеру Турака, који су јаничарима (потурченим Србима)
владали Србима, а да су данашњи окупатори усавршили тај механизам својих слугу, па имамо и жене које бисмо могли звати јаничаркама.
Овај млади човек је почео нешто да прича о Америци, што са мојим сазнањем нема никакве непосредне везе. Узео сам на примеру госпође Зоране Михајловић, као потпредседнице владе и министарке за енергетику и рударство, да му објасним да ми не би пришио да нећу да се потписујем – што се разликује од служења окупатору.

Не слажем се са устаљеним мишљем да је Србија колонија, полуколонија, протекторат или шта ја знам. Србија је окупирана, а њом владају јаничари и јаничарке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Том приликом овај млади, нелегитимисани пописивач, упозорио ме је на новчане казне. На то сам му одговорио ћутањем, не хотећи да и даље с њим водим ма какав разговор.

Прочитајте још:  У Црној Гори почео попис становништва и домаћинстава

Срђан Воларевић

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Пописивач на вратима мог стана

  1. „плитко“

    Па то је опсег који може да допре уз огроман напор натеклих можданих вијуга посисивача.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *