Коалиција самоубица спрема се да интервенише у Украјини

0

„Коалиција вољних“ коју чине америчка војска и „углавном пољске и румунске снаге“ могла би да се пресели у Украјину, упозорава пуковник Даглас Мекгрегор у америчком издању Амерички конзервативац.

Зашто коалиција, а не НАТО? Нису све земље алијансе спремне да ратују са Русијом, наводи он.

Прочитајте још:  Национална гарда и руска армија одбиле напад неонациста на хидроелектрану на Дњепру
Пуковник примећује недостатак јасних циљева за ову операцију, као и њен превисоки ризик за Америку, пошто ће главни руски удар бити на њене трупе:

„Руска војна моћ биће усмерена првенствено на уништавање војне структуре САД, заједно са њеним командним, контролним, обавештајним, надзорним и извиђачким капацитетима.

Мекгрегор такође сумња у способност Сједињених Држава и њихових савезника да заштите европске транспортне мреже, ваздушне и поморске базе од руских ваздушних удара и ракетних напада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Руски војни експерт о радиоактивном облаку: Западу свеједно ко ће да умире...
А морал америчке војске је „на ниском нивоу“, рекао је он.

При томе, аутор не искључује ризик од нуклеарног рата између Русије и САД. Ово директно омогућава нова америчка национална одбрамбена стратегија, са њеним правом да користи нуклеарно оружје као одговор на ненуклеарне претње.

Генерално, пуковник дефинише интервенцију „коалиције вољних“ као авантуристички подухват, изграђен на потцењивању моћи Русије – са свим последицама.

Међутим, сам Мекгрегор очигледно потцењује ситуацију. Он то представља као конвенционални сукоб са ризиком преласка на нуклеарно оружје.

Али Русија може одмах да одговори на интервенцију употребом нуклеарног оружја, јер ће улазак САД у сукоб угрозити и само постојање наше државе.

Прочитајте још:  Украјина припрема предлог закона о легализацији проституције
По таквом сценарију, под маском, треба рушити и Британију – када ће се још указати таква прилика? Краљевина се из неког разлога не налази на списку главних војних контингената „коалиције вољних“. Очигледно, они боље прорачунавају ризике од Бајдена и његовог малог „дувана“.

Руски Демијург/Телеграм

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *