Србија била „уздржана“ у УН приликом гласања о руском предлогу резолуције „против величања нацизма, неонацизма, расизма и ксенофобије”

1

Генерална скупштина УН усвојила је руски предлог Резолуције о борби против величања нацизма, неонацизма и других типова праксе које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације, ксенофобије и сродних нетрпељивости.

Резолуција препоручује земљама да предузму одговарајуће конкретне мере, “укључујући законодавну област, али и образовање”, да се спречи ревизија историје, као и “негирање злочина против човечности и ратних злочина почињених током Другог светског рата”. Предлагач Резолуције је била Руска Федерација.

За резолуцију је гласало 105 држава, против је било 52, на челу са САД, док је 15 земаља било уздржано.

Прочитајте још:  „НЕ ЗАУСТАВЉАМ KРВАРЕЊЕ, ЈА ПРОЛИВАМ KРВ НЕПРИЈАТЕЉА!“ Пригожина упоредили са Распућином, шеф „Вагнера“ БРУТАЛНО одговорио
Србија је приликом овог гласања била уздржана.

Правда

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија била „уздржана“ у УН приликом гласања о руском предлогу резолуције „против величања нацизма, неонацизма, расизма и ксенофобије”

  1. Окупирана Србија! Тужно је што наша земља нема ни толико права да гласа за заштиту и своје историје!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *