Зеленски и његова породица на кратком повоцу

1
зеленски, бајден

Володимир Зеленски

Ко је следећи?

У августу 2022. Национални антикорупцијски биро Украјине (НАБУ) извршио је претресе у Запорожју. Претреси су обављени у канцеларијама начелника регионалних органа. У згради градског већа Запорожја пронађена је дрога, нерегистровано оружје, велике количине готовине.

Тада је НАБУ почела да истражује случај пљачке хуманитарне помоћи великих размера, узимајући у промет готово целокупно руководство регионалне војно-цивилне администрације (ОВЦА) и локалне самоуправе: шефа Запорошке регионалне државне управе Александра Старуха, његовог заменица Злата Некрасова, секретар Градског већа Запорожја Анатолиј Куртев.

Прочитајте још:  ЕУ одбила да призна пасоше становника нових региона Руске федерације!
Кривични предмети покренути су по члановима „Уступање, проневјера или држање имовине злоупотребом службеног положаја“, „Легализација имовинске користи стечене кривичним дјелом“, „Незаконито богаћење“.

Пријављене размере крађе у само једној области су шокантне. За шест месеци украдена су само 22 морска контејнера, 389 железничких вагона, 220 камиона натоварених хуманитарном робом. На пример, у оквиру једне од епизода случаја, од 240 тона хране коју су обезбедили спонзори у Запорожју, људима је подељено само 25 тона; све остало се продавало преко ланаца супермаркета АТБ и Силпо.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Службеник НАБУ је своју објаву на друштвеним мрежама о крађи у Запорожју пропратио интригантном опаском : „А ко је поставио Старицу… на место шефа Запорошке обласне државне управе? Одговор: Андриј Јермак, шеф кабинета председника Украјине. Наставиће се”.

И уследио је наставак. Убрзо је постало познато да је НАБУ извршила претресе у кућама неколико украјинских државних званичника лично блиских Зеленском. Како је исти службеник НАБУ јавио на друштвеним мрежама, сада су заменици министра аграрне политике и исхране Тарас Висоцки и министар економије Олександар Грибан, као и Олена Симоненко, саветница заменика шефа председничке канцеларије Кирила Тимошенка. сада у развоју свог одељења. Нико није оповргао изјаве службеника НАБУ.

Како пишу украјински медији, на удару је била цела „украјинска председничка вертикала“. Штавише, то су људи који су наклоњени Зеленском. На пример, оптужена у случају проневере у Запорожју, вицегубернаторка Некрасова, добила је из руку председника једно од највиших украјинских награда, Орден кнегиње Олге.

Паралелно са представницима Зе-тима из извршне власти, на удару НАБУ био је и један број људи повезаних са председником. Конкретно, НАБУ је оптужила посланика Александра Трухина, једног од банкара у сенци „слуга народа“, за несрећу високог профила у близини Кијева. НАБУ је такође упала у дом бившег главног спонзора Зеленског и његовог „кума у ​​политици“ Игора Коломојског. Према инсајдерским телеграм каналима, Коломојски је „повучен“ у оквиру истраге о малверзацијама у Укрнафти, али је могуће да су одлучили да му поставе питања о његовом односу са Зеленским.

 

Претрага НАБУ

Под оружјем НАБУ био је и заменик шефа ОП и директор Народне банке Украјине. Детективи Бироа су се заинтересовали за операције које су по његовој команди извођене у Укргасбанци, након чега је осумњичени одмах дао отказ и отишао у иностранство да лечи срце.

Прочитајте још:  Одговор за Доњецк – напад 16. децембра
Да је НАБУ подређен Зеленском, ове ситуације би изгледале чудно, али антикорупцијски биро је под контролом великих западних фондова. Дакле, НАБУ може да делује не осврћући се на председника и премијера, али га одмах поздравља чим команда дође из америчког Стејт департмента или Сороша.

Све указује на то да Запад, наметнувши кривичне случајеве ужем кругу Зеленског, председника води на кратком повоцу са тврдом крагном. Ово је посебно важно за америчке кустосе у контексту америчких посредних избора. Међутим, ако се Зеленски „понаша добро“, кривични случајеви ће тихо бити одложени.

У октобру је ухапшен Вјачеслав Богуслајев, директор Запорошке фабрике за производњу авионских мотора Мотор Сицх, један од најутицајнијих менаџера у Украјини . Истражитељи СБУ га терете да је преко посредника тајно снабдевао Русију хеликоптерским моторима. Ово је једнако оптужби за издају, а то је сасвим друга прича. Много је питања у случају Богуслајев. На пример, пресретање његових телефонских разговора обављено је у марту 2022. године, али су одлучили да га ухапсе тек седам месеци касније.

 

Виацхеслав Богуслаев

Стручњаци сугеришу да би хапшење директора Мотор Сича могло бити због чињенице да је фабрика од интереса за Кину. Један бизнис из Кине је раније откупио велики удео у компанији, али је Украјина, под притиском САД, увела санкције инвеститорима. Кинези су поднели тужбу и имају све шансе да је добију. Да би спречиле кинеску страну да добије фабрику или њене технологије, америчке власти би могле да дају команду Украјини да уништи предузеће, а хапшење Богуслајева је први корак на том путу.

Прочитајте још:  УКРАЈИНА РАКЕТИРАЛА РУСИЈУ? Хаос на граници, Москва активирала штит, употребљен С-400! (ВИДЕО)
Хапшења високог профила и кривични случајеви у интересу страних корисника још једном доказују да је бивша совјетска република Украјина коначно постала полуколонија Сједињених Држава.

Свјатослав Књазов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Зеленски и његова породица на кратком повоцу

  1. Toliko pronevera, pa i krađe i korupcije oko predsednika Zelenskog, a on “čist” kao suza.
    Zelenski me neodoljivo podseća na Jovanu Jeremić koja poput Mare (sa kamen studenca)
    nije dala “njojzi” agresoru Nemcu, pa se sama izborila da vodi “Jutarnji program, a na pomenutoj “njojzji”
    joj se uhvatila pučina nevinosti.”
    E to je “karakter”! Ha…ha…ha!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *