Белгија центар дроге, кључни дилери из Хрватске, БиХ…

0

Белгија је дуго била на гласу као досадна земља која следи владавину права, да би у последње време постала европски центар кријумчарења кокаина. У Антверпену се догађа 40 одсто свих запљена кокаина у Европи јер је ова белгијска лука постала улазна тачка за јужноамерички кокаин.

Прочитајте још:  Оскрнављена црква Свете Петке у Сутомору
Међутим, кључну улогу у овом илегалном бизнису имају криминалне организације западног Балкана, најпре из Хрватске и Албаније, тврди “Тхе Ецономист”, који је направио репортажу о томе.

Балканска мафија

Многе европске мафијашке групе пронашле су свој интерес у овим чињеницама и преузеле контролу над дистрибуцијом. Мафијашке организације из балканских земаља попут Албаније, Хрватске и Босне и Херцеговине посебно су познате по својој ефикасности и насилним методама.

“Балканске мафије развиле су одређене вештине које су им омогућиле да се након шверца хероина и цигарета, узгоја канабиса те кријумчарења људи посвете профитабилнијим пословима, попут кријумчарења кокаина”, објаснила је Кемпова сурадници Мејдини, пише Индеx.хр.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БН ТВ/Индекс.хр

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *