Милановић одговорио бизнисменкама Сребренице: Апеле вам пише Бакир

0
милановић

Зоран Милановић (EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI)

Зоран Милановић је прокоментарисао апел који је упућен у име НВО “Мајке Сребренице” на његове “контроверзне изјаве” о геноциду.

Политичар је више пута одбијао да оно што се догодило у јулу 1995. године назове злочином против човјечности, јер се руководи закључком Независне међународне комисије за проучавање страдалих народа на подручју Сребренице за период од 1992. до 1995. године. Због тога планирају да покрену кривични поступак против шефа државе у Тужилаштву БиХ.

Прочитајте још:  Милојевића би да забране људи који га нису ни читали
Милановић је рекао да је апел “Мајкама” написао председник Странке босанске демократске акције Бакир Изетбеговић. „Бакир Изетбеговић се хвали камерама да пише овај текст за њих. Најновија изјава на Твитеру је морална катастрофа. Ово је од сада за мене још једна политичка организација”, рекао је Милановић.

“Борио сам се за права свих мањина, па и Бошњака. И онда напишу да се правим да сам демократа, а у ствари сам фашиста. Моје мере и понашање су демократски, али сам критичан према свима”, додао је Милановић.

* Мајке Сребренице су једна од најутицајнијих невладиних организација са седиштем у Холандији. Првобитно је основана као организација за тражење несталих особа у рату у Босни. Познато по свом антисрпском ставу, удружење блиско сарађује са Меморијалним центром Емира Суљагића Поточари, као и са британском невладином организацијом Ремемберинг Сребреница.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *