Техничко особље на протесту у Београду, траже да им се опросте судски трошкови

0

(фото:РТС)

Техничко особље у јавним службама организовало је протест и блокаду Трга Славија захтевајући да им држава опрости судске трошкове од изгубљених спорова у којима су тражили исплату регреса и топлог оброка уз минималну зараду.

Такве тужбе у Србији је поднело око 5.000 људи, а трошкови после одбијених захтева за исплату регреса и топлог оброка достижу између 60.000 и 90.000 динара, што су њихове две до три минималне плате, речено је на скупу.

Прочитајте још:  Вучевић: Андреј Вучић је један од најстручнијих и најфункционалнијих људи у СНС
Државно правобраниластво одбило је да им се потразивања државе опросте, почеле су да им стижу опомене, а могуће је да се ускоро појаве и извршитељи како би наплатили трошкове.

“Није поштено да најсиромашнији пуне буџет”, рекао је адвокат Иван Јечменица и најавио да ће после блокаде Славије своје захтве предати председнику Србије.

Он је нагласио да су то људи “који чисте болнице и школе” и да су “исцрпли су сва средства”, а да да је председник “и раније реаговао” у кризним ситуацијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Протест теткица и домара из јавних установа подржала је организација Женска солидарност, а на скупу је и народни посланик из коалиције Морамо Ђорђе Микетић.

Прочитајте још:  УЖИВО ИСПРЕД СКУПШТИНЕ: Народ упао у скупштину, све више људи пристиже (ВИДЕО)
Учесници протеста носе заставе Самосталног синдиката васпитања и образовања Србије и транспаренте “Буџет се прелива, а запослени на минималцу тону”, “Мој фрижидер је увек празан”, “И ми имамо породице и децу”, “Не гурању проблема грађана под тепих”.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *