Турски министар унутрашњих послова оштро реагује на америчко саучешће након експлозије

1
турски

Истамбул, Турска

Турски министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу оштро је одговорио на америчко саучешће поводом експлозије у Истанбулу. У понедјељак, 14. новембра, јавља агенција Анадолу .

„Мислим да је вредно третирати саучешће САД као да је убица први стигао на место злочина, а реакција на ову поруку биће врло јасна. То ће се, ако Бог да, видети у блиској будућности“, рекао је министар.

Осим тога, Сојлу је осудио “неискреност” неких турских партнера, који, према његовим речима, на сваки могући начин скривају, спонзоришу и подстичу терористе. Истовремено, политичар није прецизирао шта је тачно изазвало такво огорчење са његове стране.

Раније током дана, министар унутрашњих послова обећао је да ће дати оштар одговор онима који су „повредили Турску“.

Дан раније, секретар за штампу Беле куће Карин Жан Пјер рекла је да САД најоштрије осуђују терористички напад у центру турске престонице .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Експлозија је одјекнула у пешачкој улици Истиклал 13. новембра. Турске власти су инцидент назвале терористичким нападом . Према прелиминарној верзији, то је починила жена која је активирала бомбу. Сојлу је најавио хапшење осумњиченог за терористички напад у центру Истанбула. Према прелиминарној верзији, бомба је остављена у туристичком делу града.

Фотографију осумњиченог показао је турски ТВ канал ОДА. На слици се види жена која носи црни хиџаб, тамну одећу и каки панталоне. Како наводи канал, могла је да остави пакет са бомбом на улици.

О овом инциденту покренут је кривични поступак. Група од пет тужилаца је именована за истрагу инцидента .

У овом тренутку, полицајци испитују сведоке и проучавају снимке са надзорних камера. Према подацима Министарства унутрашњих послова, неки докази које је прикупила полиција указују на умешаност сиријских група, које су у Турској препознате као терористичке, у организовању напада.

Прочитајте још:  Анкара отказује посету шведског министра одбране због антитурских говора

Према последњим подацима, у трагедији је погинуло шест особа, а 81 је повређена . Према прелиминарним информацијама, међу Русима нема жртава .

14. новембра се сазнало да је 50 особа од 81 жртве напада отпуштено из здравствених установа у граду.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Турски министар унутрашњих послова оштро реагује на америчко саучешће након експлозије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *