Преко директне везе: Папа замолио Бога да „пожури“ у заустављању рата у Украјини

1
папа

(фото:БН ТВ)

Папа Фрања осудио је у среду последњи талас ракетних напада на Украјину и позвао на прекид ватре како би се избегла даља ескалација сукоба, замоливши Бога да “пожури” у заустављању рата.

Папа је одржао говор на општој аудијенцији на Тргу светог Петра, док у је у току конференција генералног секратара НАТО у Бриселу на којој је саопштио да је ракета која је синоћ пала на пољску територију, усмртивши две особе, дошла са тла Украјине.

„Наша прелиминарна анализа упућује на то да је инцидент узроковао украјински противваздушни пројектил који је испаљен против руских. Ово није кривица Украјине, Русија сноси крајњу одговорност, будући да наставља са својим ратом против Украјине“, рекао је Столтенберг.

Папа је поручио да је „у боли и са забринутошћу сазнао о новом и још снажнијем ракетном удару на Украјину који је изазвао смрт и нанео велику штету цивилној инфраструктури“, рекао је папа.

„Молимо се да Господин преобрати срца оних који се још увек уздају у рат, те да превлада жеља за миром у мученичкој Украјини, како би се избегла ескалација и отворио пут дијалогу и прекиду ватре“, додао је папа Фрања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неколико минута касније је говорећи о Украјини кратко рекао: „Можемо се молити за Украјину и рећи – ‘Боже, пожури’“.

Русија је у уторак лансирала 110 пројектила и 10 дронова иранске производње на Украјину, објавио је главни штаб украјинске војске.

Папа Фрања је прошлог месеца директно замолио руског председника Владимира Путина да заустави „спиралу насиља и смрти“ у Украјини.

Хина

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Хаос на Лезбосу – изгорео камп, мигранти лутају острвом

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Преко директне везе: Папа замолио Бога да „пожури“ у заустављању рата у Украјини

  1. Kako se raduju vatikanci i nato banfa suo su za zadnjih 10 god.u UK
    napravilinhdos da brat brata ubija..Da bog da da vam se sve vrati bando jedna banditsko fasisticka
    K9liko god.dovlace u UK.oruzje vrsr obuku dovode pse rata. Sada na stranu UK.vise ima poljaka nayo bande, engleza nego ukrajinske vojske.. Ovaj vatikanac se nije oglasavao kafa du nacidti bandere ubili 3014 god 156 yuske djece. Postoje spomenici i imena svakog djeteta. I rudi kada zarobise ukro.naciste dovegose ih ispred spomenika te djece u Donjeck. Iste god zapalili u Odefi 90 civila rusa u jednom uredu
    A od 2014god do 24 feb.nacisti ubili u UK
    14000hilj.rusa. tada ste cutali. Vi sr dada veselite midlim vada klika da bude sto jisr pravoslavnog naroda ubijeno. Nijenvas briga za ukrajince samo da ih je sto manje. Nego dobro ste sve ovo osmislili 870god.radite slicne opite

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *