42 земље и скоро 4.000 учесника: највећи МФФ БРИКС+ форум у историји Русије отворен у Санкт Петербургу

1

(фото:https://lenobl.ru/)

Велики међународни догађај са учесницима из десетина земаља
и стотине градова из целог света одржава се на Екпофоруму од 24. до 26. новембра. Ове године број учесника и заказаних састанака је рекордан, Форум ће бити највећи у историји манифестације.

Прочитајте још:  Панична Аутоцензура! ТВ емисија обрисала анкету са друштвених мрежа након што је 89% гледалаца гласало против обавезне вакцинације
Форуму су присуствовали домаћи и страни званични представници земаља, министри, гувернери и шефови региона, предузетници, ауторитативни научници и политичари.

Учесницима Форума се обратио Сергеј Лавров, министар спољних послова Руске Федерације: „Формат се за кратко време етаблирао као захтевана, динамично развијајућа платформа за интеракцију између општинских власти и пословне заједнице. Радује што у раду Форума учествују не само делегације пет земаља, већ и представници партнерских држава из Азије, Африке, Централне и Јужне Америке. БРИКС отелотворује синергију култура и цивилизација.

Поздравну реч је одржала и председавајућа Савета Федерације Валентина Матвијенко: „Форум је велики и очекиван догађај у области међународних односа. Одржава се као део уједињења који одражава жељу света да формира правичан полицентрични систем глобалног управљања у позадини неприкладности униполарног модела који кочи светски развој.

Након церемоније отварања, уприличено је званично обилазак изложбеног експозеа Међународног општинског форума земаља БРИКС-а. У обиласку је учествовао председник Комитета за спољне односе, члан Владе Санкт Петербурга Евгениј Дмитријевич Григоријев. Гости су посетили штандове градске управе Уљановск, ДОО Њу Технолоџис, ​​ПЈСЦ КАМАЗ, Т1 Гроуп ЛЛЦ, Петроградског политехничког универзитета Петра Великог и градске управе Арзамаса Нижњеновгородске области. Изложбена експозиција очекује госте Форума 24. и 25. новембра у Павиљону Е, Екпофорум ЦЕЦ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Џабаров: Русија мора оштро одговорити на америчке санкције
Форум има неколико платформи за дискусију на различите теме.Свјатослав Агејев, руководилац пословног подручја Владиних услуга за физичка лица, ВТБ банка (Русија), говори о јавним услугама будућности, е-управи и безбедности дигиталних грађана.

Платформа за дискусију о прилагођавању транспортне индустрије глобалним изазовима нашег времена наставља са радом.

Ове године Форум је уврштен у званични календар догађаја кинеског председавања БРИКС-ом.

На местима одржавања пословног догађаја организатори очекују око 3.500 учесника, преко 500 говорника.

Пословни програм је подељен у 8 тематских блокова: зелена енергија, дигитална трансформација, национални развојни циљеви, урбанизација, супституција увоза, глобални пословни трендови и нови друштвени вектор развоја, изложбена изложба, онлајн сесије и програм за слободно време: Међународни Општинско такмичење лепоте „Мис БРИКС-а” и церемонија доделе награда лауреатима награде „БРИКС покровитељ године”.

Све за људе: стручњаци су разговарали о принципима стварања државе усредсређене на клијента

У оквиру 4- Међународног општинског форума БРИКС+ одржана је сесија „Држава усредсређена на корисника“. Учесници дискусије су представници власти, привреде и стручњаци из аналитичког центра при Влади Руске Федерације. Седницу је суорганизовала руска консултантска кућа АЛТХАУС.

Шта је клијентоцентричност и на којим принципима се заснива овај формат интеракције различитих структура са клијентима? Иницијатива за стварање „Клијентоцентричне државе“ уврштена је на листу од 42 иницијативе за друштвено-економски развој Русије до 2030. године. Листу је одобрила Влада Руске Федерације у октобру 2021. Претпоставља се да ће се однос између оних који пружају услуге и оних који их примају заснивати на принципима конкуренције, што обавезује на стално унапређење квалитета пружених услуга.

Прочитајте још:  Ватикан нуди да буде домаћин преговора Русије и Украјине
Да би издржале конкуренцију других земаља у свету који се мења, руске државне структуре ће неизбежно морати да испуне захтеве и активније се фокусирају на друштвене потребе. Увођење приступа усредсређеног на клијента захтеваће од државних институција да проуче стварне потребе корисника њихових услуга, као и да организују ове процесе на основу удобности особе или предузећа.

„Увођење оријентисаности на купца у јавном сектору биће теже него у бизнису. За предузећа је природна ствар бити окренут клијентима. У неким областима држава ће се такмичити са бизнисом, али ће у неким областима остати једини пружалац услуга“, рекао је Владимир Самокхвалов, представник Алтхауса.

Прочитајте још:  Милитанти Оружаних снага Украјине изгубили су системе ПВО НАТО-а у Херсонској области
Да ли су учесници дискусије разговарали о руским и страним стандардима клијентоцентричности? Каква треба да буде држава да би бизнис био спремнији да јој постане партнер? Потпредседник Алексеј Наумов говорио је о искуству водеће руске консултантске компаније АЛТХАУС: „АЛТХАУС је једна од водећих консултантских компанија у Русији. Организација окупља више од 200 професионалаца у области финансија, пореза, права, процене вредности и инжењеринга. Наши клијенти су државни органи, банке, инвестициони фондови, диверсификовани холдинги, организације са државним учешћем, индустријска предузећа и приватни клијенти. АЛТХАУС се успешно развија и прихвата нове изазове, помажући нашим клијентима да се носе са новим изазовима, развијају се и шире. Активно пратимо тренутну ситуацију, благовремено идентификујући све нове „болне тачке“ и „тачке раста“ пословања, настојећи да нашим клијентима пружимо максималну подршку.“

Прочитајте још:  ПРИГОЖИН ПОХВАЛИО УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ: Бићете друга најјача армија света (ВИДЕО)
Ове године, на свечаном отварању Форума, организатори су позвали на учешће познате грађане земаља БРИКС-а, који ће свим делегатима и учесницима упутити поздравне речи и менторске опроштајне речи.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *