Вучић: Послушаћемо Норвежане

0
епс-а, вучић, епс

ЕПС (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија послушати савете норвешких стручњака о томе како да се уведу промене у енергетском систему, јер како је рекао „ми не знамо то да урадимо”.

„Ми то не знамо, немојте да се љутите, али не знамо, јер ако нисмо успели 60 година да урадимо нешто, ако мислите да ћемо у годину или две, то је немогуће. Али добро је да имамо од кога да научимо, као ММФ неког да нас контролише да не трошимо више него што је потребно”, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Прочитајте још:  Бијели Поток: Осам деценија од усташког злочина над Србима!
Он је додао да се поноси тиме што ће Србија послушати Норвешку чији су стручњаци рекли да од четири енергетска предузећа, добро руководство постоји само у једном, јер то значи да им „није сам стало да држе ЕПС како би имали новац за странку”.

Након стабилности система, размишљаће се и о екологији и заштити животне средине, иако ће угаљ бити потребан још 20 или 30 година, рекао је Вучић који данас и сутра борави у Ослу где је разговарао са норвешким званичницима и привредницима.

Председник Србије је истакао да енергетика постаје најважнија тема за све и да „ћемо преживети ову зиму”, те да је до сада потрошено око 42 милиона метара кубних гаса, што је негде око седам одсто резерви којих како је рекао има још доста, добро је стање хидрокапацитета и има у резервама 1,3 милиона тона угља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  КФОР забринут због слабог интересовања Срба за пререгистрацију
Вучић је рекао да очекује пад цена нафте што ће помоћи и у заустављању инфлације.

Истакао је да ни у једној земљи примања не прате инфлацију, и да је Србија у доста добром положају.

На питање о рату у Украјини рекао је да очекује да ће он трајати годинама и да у њему сви користе све што имају, преноси Бета.

„Нити правдам нити критикујем, тај рат неће скоро да се заврши, кад су помислили да Украјина побеђује Руси су почели боље да ратују, нису у предности али имају мање јаких саветника, и ја очекујем да следећа зима буде још тежа него ова. Нисам ни Рус ни Украјинац, то је њихово да решавају, потпуно ми је свеједно, нека нађу неко решење”, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  ВУЧИЋ МОЖЕ НЕМОГУЋЕ: Од ратног стања до кафане за само пет дана (Видео)
Вучић је за ТВ Пинк, коментаришући протест еколошких активиста испред зграде Владе Србије, рекао да влада није донела никакву одлуку, већ је о свему одлучивао он сам.

„Не разумем зашто су протестовали испред владе. Кад протестују треба да протестују испред председништва а ја ћу да им се обратим и да им лепо кажем – људи ви уништавате земљу. Цена је данас 82.500 долара по тони литијума, са овим резервама то је 100 милијарди, јер разумете шта радите Јадру, Осечини, Ваљеву и целом Подрињу”, рекао је Вучић.

Он је поновио да Зиђин „држи Бор” у којем је просечна плата 801 евро, у динарској противвредности.

Истакао је да би од ископавања литијума Лозници припало пет милијарди евра и да би то било најбоље за земљу, али да су грађани поверовали у теорије завере, а да су вође протеста „плаћале стране фондације”.

„Коловође су примале новац и уништиле земљу заједно са нама који били глупи и наивни да прихватимо тај безобразлук у ту ‘силу’ која је умислила да може све, и горко се кајем због тога”, рекао је Вучић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *