Вучић опет параноише: Србија ће преживети ову зиму, следећа ће бити још тежа!

0
вучић

вучић

Председник Александар Вучић рекао је да ће Србија, и поред постојећих проблема, “презимити” предстојећу зиму.

“Енергетика је тема свих тема. Преживећемо ову зиму. Потрошили смо нешто гаса, око седам одсто. Имамо још доста гаса и релативно добро стање у хидрокапацитетима. У становима је претопло, а цена нафте ће ићи значајно доле ако све буде уреду”, навео је Вучић за ТВ Пинк и додао да ће бити довољно струје и гаса.

“Држава је на сваки начин преузела терет на себе. За нас је важно што држимо ниску цену гаса и струје и за привреду. То је наш начин да их субвенционишемо”, истакао је председник.

Када је реч о сукобу у Украјини, Вучић је поручио да се рат неће скоро завршити.

“Кад су многи помислили да ће Украјина да победи, Руси су почели боље да ратују”, рекао је председник и навео да ће следећа зима, а чак и она тамо, бити много тежа него ова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Нит сам Рус, нит сам Украјинац, а ни Американац који се у све то меша. Не занима ме, само нека нађу решење”, изјавио је Вучић.

Он се осврнуо и на протесте који су одржани испред Владе Србије против експлоатације литијума и отварања рудника међународне компаније “Рио Тинто” у долини Јадра код Лознице.

“Испали смо најглупљи на свету јер смо одустали од литијума. Не знам што су протестовали испред Владе, треба да протестују испред Председништва”, рекао је Вучић и напоменуо да би Лозница и Подриње у наредних 20 година од литијума зарадили новац који “не могу ни да сањају”.

Прочитајте још:  Европска посланица о блокади РТС-а: Протести су темељ демократије!

На крају разговора, Вучић је репрезентацији Србије пожелео победу против Швајцарске на Светском првенству.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *