Меденица: Може Хрват у Катар, може и даље од тога, али не може усташа из Хрвата никуда!

0
меденица

меденица

Проклетство је то, тешко, да вазда бираш звер у себи за животног сапутника…

Прочитајте још:  АРНО ГУЈОН ДОБИО ФУНКЦИЈУ ПРИ ВЛАДИ СРБИЈЕ: Постао в.д. директора
Мислим, наравно, на оне беднике што су превалиле хиљаде километара и спуцале силне новце да би и далеко од брдовитог Балкана- мрзели све српско!

Помислио би човек да су отишли да навијају за своје, утекли мало у топлије крајеве, но то само повело усташе на излет обећавши им добар провод, без примисли на спортско, разуме се, мржња је далеко боља забава.
Болест је то опака, читавог живота инвестирати у пакао као једину некретнину коју заиста имају…

И, шта су бедници суштински доказали развивши и пред стадионом, а потом и иза гола Милана Борјана, заставу с проклетим натписом: „Олуја 95“, уз обавезну иконографију трактора?

Прочитајте још:  Још један непријатељски гест Хрватске према Србији
Да су врли „домољуби“, да су силно храбри, да им је Хрватска на срцу, или да на место срца имају хладну, црну, зјапећу рупу, ко вртачу у коју би сваког Србина и све српско?!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милан Борјан се као дете обрео у избегличкој колони, као дете је узмицао пред смрћу, као дете је за дан одрастао и остарио само зато што је- Србин!

Прочитајте још:  Загреб: Дозволићемо председнику Србије да оде у Јасеновац, али тек на јесен
А, бедници живе да га читавог живота подсећају на јад који је проживео, на јад који многи Срби нису преживели, на јад који свако ко му је утекао мора да живи довека јер може Хрват куд хоће, али усташа из њега неће никуда!

Речју, према оној Декубертеновој: „Није важно победити- важно је учествовати“, ове звери нису победиле, не може зло да победи, али јесу учествовале- у вечитом надметању ко ће више, ко ће боље, ко ће фанатичније мрзети Србина само зато што је Србин?!

Но, оно што не схватају: Србин све што има спакује у душу и понесе, скућиће се питом и на камену, а они ни у кући немају дома, где год пођу ко окове ће вући: Јасеновац, Јадовно, Јастребарско, Стари брод, Градишку, Пребиловце, јаме, вртаче, „Бљесак“, „Олују“…

Прочитајте још:  Владика Иринеј бачки: СПЦ се одлучно огласила против француско-немачког плана
Од усташе у себи не могу да побегну, не желе, лакше им је бити звер, за човека је прекасно…

Михаило Меденица/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *