САД признају могућност напада Пекинга на Тајван

0
рата

(фото:ФСК.РУ)

САД су признале могућност напада Пекинга на Тајван и, с тим у вези, улаже напоре да спречи развој таквог сценарија, изјавила је заменица америчког државног секретара Венди Шерман.

„Да, мислим да је рат потенцијално могућ јер Си Ђинпинг сада има апсолутну контролу над Кином након последњег партијског конгреса. Рекао је да ће поново ујединити Тајван са континенталном Кином“, рекла је она, преноси ТАСС.

Шерман је подсетио на речи кинеског лидера да се нада да ће то учинити мирним путем, али је признао могућност употребе силе ако буде потребно.

„Дакле, наши напори су фокусирани на то да се ово обузда, да убедимо Кину да не иде у том правцу, као и да подржи Тајван како би имао средства да се брани“, додао је Шерман.

Раније је кинеско Министарство одбране саопштило да кинеска војска наставља да обучава трупе у случају војног сукоба. Пекинг позива САД да не нарушавају територијални интегритет Кине због ситуације око Тајвана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кинески председник Си Ђинпинг рекао је да је питање Тајвана прва црвена линија која се не сме прећи

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *