Ана Брнабић: Вучић је један од најутицајнијих лидера Европе

0
Ана Брнабић, премијерка

Ана Брнабић (Фото: Printscreen Pink Tv)

 Ана Брнабић премијерка Србије изјавила је да се председник Србије “још размишља да ли да оде на Самит ЕУ-Западни Балкан у Тирани” 6. децембра.

Ана Брнабић је за телевизију Пинк изјавила да сматра да је „важно да он буде у Тирани јер нико нема такав кредибилитет као Александар Вучић“, као и да је Европска унија показала „невероватно лицемерје“ око најављене визне либерализације Косова.

“Рекла сам му да треба да иде и да их удари са свим тим подацима”, рекла је премијерка и додала да мисли да Вучић размишља о томе.

Како каже, “лако је рећи нека иде, лепо је рећи требало би председник да иде, али он ће трпети све те притиске, пролазити кроз лицемерје, мораће да трпи све те лажи, а мора да сачува интересе Србије, да не угрози инвестиције, стабилност земље”.

Прочитајте још:  Спасавање редова Милоша Бошњаковића или тик-ток на рударски начин - успешно колико и звучи
Ситуација је тешка, рекла је председница Владе Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То је терет који председник мора да понесе. Мислим да им нико боље од њега не каже у лице истину и пластично им не објасни ситуацију”, рекла је она и нагласила да Вучић управо може то да учини баш онако како је успео да се избори да КиМ не буде затворено питање.

Ана Брнабић је нагласила да председник може све то да уради јер је он и нико други успео да осмисли и имплементира кампању отпризнавања независности тзв. Косова.

Прочитајте још:  Мирослав Милетић: Добили смо шансу од убијене деце
Сви можемо да се бусамо у груди да смо урадили нешто, али отпризнавања је смислио председник Вучић и испланирао све стратешки, рекла је она.

“Зато ми је важно да он буде у Тирани, важно је да буде он јер нико нема такав кредибилитет као он, када год се видим са било којим лидером он казе, волео Вучића или не, да је Александар Вучић један од најутицајнијих лидера Европе”, рекла је Ана Брнабић.

“Он ће их најбоље суочити са њиховим лицемерјем, волела бих да будем мува у соби да чујем шта ће им рећи”, казала је премијерка.

Говорећи о пропустима власти из Приштине, за које је оценила да их Европска унија приликом доношења те одлуке није узела у обзир, Брнабић је рекла да је косовска Влада на чијем је челу Аљбин Курти „два пута забранила гласање Србима“, што је „брутално кршење Бриселског споразума“.

„Проблем таблица је вештачки направљен од стране Аљбина Крутија, зато што он не постоји, тај проблем је решен. Проблем личних карата је вештачки генерисана криза од стране Аљбина Куртија, он је једнострано кршио све споразуме који су потписани. У сред Берлина је рекао да у Приштини не постоји Бриселски споразум ‘немамо га и Заједница српских општина не долази у обзир’“, рекла је Брнабић.

Прочитајте још:  САД обмањују Кину као што су обмањивале и Русију и Србију
Додала је и да је у 2021. години било 128 етнички мотивисаних инцидената, односно напада на Србе на Косову, док је у овој години до 2. децембра било 126 таквих напада, а да „ни за један од ових инцидената нико није одговарао“.

Брнабић је рекла да је постављање Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак „у ту такозвану Владу Косова као представника Срба“, као и именовање Раде Трајковић за његовог заменика, уместо министра из Српске листе који је на позив Београда дао оставку, дошло на основу „1.500 гласова“ колико је Рашићева странка добила на косовским изборима, у односу на Српску листу која је на тим изборима добила „30 пута више гласова“.

Прочитајте још:  Хоћемо ли најзад почети да именујемо наше крвнике
Ана Брнабић је рекла да „не признаје Устав Косова“, и да је то за њу као „устав Карабурме“, али да Србе не могу да представљају они који су добили „30 пута мање гласова од Српске листе“, коју подржава власт у Београду.

Пинк

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *