Преминула Латинка Перовић, бивши секретар ЦК СКЈ и члан Политичког савета ЛДП-а

1
латинка перовић

латинка перовић

Преминула Латинка Перовић.

Завршила је студије историје и докторирала на Факултету политичких наука Универзитета у Београду 1975. године.

Прочитајте још:  МУСЛИМАНИ СУ ЈОЈ УБИЛИ 5 ДЕЦЕ, 3 ЗЕТА И УНУЧЕ Ћерку су силовали и сахранили иза штале: Тужна судбина српске мајке Божане из Горажда
Од 1968. до 1972. године, била је секретар Централног комитета Савеза комуниста Србије, када је смењена с Марком Никезићем, тадашњим председником ЦК СКС, у такозваној чистки српских либерала.

Радила је на Институту за историју радничког покрета – Београд од 1976. до 1998. године. Од 1993. до 1998. године била је главни и одговорни уредник часописа Токови историје. Са обновом вишестраначја, поново је ушла у друштвени и политички живот, али на дискретан начин. Била је члан Политичког савета Либерално-демократске партије (ЛДП) и Грађанског демократског форума.

Вест о смрти објавио је сууоснивач Србија 21 Бојан Ђурић, који је некада био функционер ЛДП. „Умрла је Латинка Перовић. Никада нисам срео политичарку или политичара таквог разумевања политике, ерудиције, таквог искуства, и што је најважније, тако стварне људскости и непретенциозности. Отишла је, по мом уверењу, једна од највећих и најбољих Српкиња икада“, написао је на Твитеру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Преминула Латинка Перовић, бивши секретар ЦК СКЈ и члан Политичког савета ЛДП-а

  1. Комунистичко смеће, Црногорка која је мрзела Србе и Србију, следбеница Дрезденског конгреса КП којим је започео савез усташа и комуниста тзв. Црвених усташа. Пријатељица Светлане Броз , мрзитељке Срба као и деда јој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *