Амбасадор Русије напустио конгрес СПС

0
Боцан-Харченко

руски амбасадор Александар Боцан-Харченко(фото:НСПМ)

Амбасадор Русије Александар Боцан Харченко огласио се на Твитеру поводом његовог неочекиваног одласка са конгреса СПС-а, преноси НСПМ.

Харченко је објавио да је напустио конгрес СПС-а због приказивања видео-поруке опозиционог грчког политичара Алексиса Ципраса, у којој су, како наводи, изнете неосноване и лажне оптужбе на рачун Русије.

„Био сам принуђен да на самом почетку напустим конгрес СПС због видео-поруке грчког опозиционара Ципраса, приказане учесницима. Грк је кренуо с потпуно неоснованим, лажним оптужбама на рачун Русије, почео је да блати моју отаџбину“, написао је Харченко на Твитеру.

“Веома ми је жао што због тога нисам био присутан говору Председника Србије Александра Вучића”, написао је руски амбасадор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данашњем конгресу СПС-а су присуствовали председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, коалициони партнери, а почасни гости Конгреса били су и амбасадори Кине и Русије у Србији, представници братских политичких партија из региона, док се путем видео линка присутнима обратио и некадашњи премијер Грчке и председник коалиције СИРИЗА Алексис Ципрас.

Прочитајте још:  УН су реаговале на нападе украјинских дронова на Москву
На данашњем Конгресу СПС-а једногласно је одлучено да досадашњи председник те странке Ивица Дачић остаје на њеном челу.

НСПМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *