Курти: Српски војници немају где да дођу на Косово

0
курти, сану

Аљбин Курти www.globallookpress.com © Andreas Gora

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас да барикаде на северу КиМ неће моћи дуго да остану, као и да су поводом тог питања у комуникацији са Кфором, који је, како каже, тражио време.

Курти је рекао да је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља “свакодневно у Митровици и у сталном контакту са командом Кфора у вези уклањања барикада”, пренела је Коха.

Поводом захтева Србије Кфору за повратак до 1.000 српских припадника војске и полиције на КиМ, Курти је рекао да је то нереалан захтев и тврди да је израз беспомоћности, “да никада није било потребе за српским војницима, па ни сада” и да ће НАТО бити против тог захтева.

“Они су упутили захтев Кфору, колико ја знам, то је наравно нереалан захтев који више говори о њима, него о нашој земљи. Никада није било потребе за српским војницима у Републици Косово, никада није било потребе за српским војницима ни у 20. па ни у 19. веку. Овим захтевима показују да су остали у 19. и 20. веку. Наравно, НАТО ће бити против. Они такође добро разумеју да ти јадни српски војници, за које тврде да ће их довести у нашу земљу, немају где да дођу на Косово. Тако да је то више израз њихове немоћи него њихове моћи”, сматра Курти.

Прочитајте још:  „Курти, децу ти нећемо опростити“: Протест у Штрпцу због напада на српског дечака и младиће
Рекао је да они који, како тврди, “желе да Србија буде Русија и истовремено имају за циљ да дестабилизују Косово”, неће у томе успети.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *