ОТАЦ ИСКЕШИРАО 30 ХИЉАДЕ ЕВРА?! Виши суд у Пожаревцу пијаног убицу из Кисиљева прогласио малолетним, па му смањили казну!

0

M.S./Foto: Instagram

М. С. (20) из Кисиљева код Великог Градишта осуђен је на годину дана кућног затвота са наногицом због изазивања саобраћајне несреће у којој је настрадао мотоциклиста Лазар Ранђеловић (18) из Великог Градишта.

Виши суд у Пожаревцу осудио је младића М. С. (20) из села Кисиљево код Великог Градишта на годину дана кућног затвора са наногицом, због саобраћајне несреће коју је изазвао у марту, а у којој је погинуо Лазар Ранђеловић (18).

Суђење које је завршено прошле недеље у Вишем суду у Пожаревцу било је од почетка затворено за јавност, јер су, како медији сазнају, вештаци оценили “да се осуђени у даљем поступку води као малолетник, иако је пунолетан”.

Несрећа се, подсетимо, догодила 13. марта на путу Кумане – Велико Градиште када се М. С., управљајући аутомобилом БМW закуцао у скутер који је возио настрадали Ранђеловић. Истрагом је утврђено да се осуђени враћао из ноћног провода и да је имао 1,2 промила алкохола у крви, као и пробну возачку дозволу.

Одлука да се пунолетном лицу суди као малолетном, иако је у тренутку несреће био под дејством алкохола и са пробном возачком делује шокантно, а наш саговорник из тужилаштва наводи да казна коју је судија донео јесте у складу са свим оним што се налази у предмету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Иако се можда чини преблага, према осуђеном М. С., иако је пунолетан водио се поступак као према малолетном лицу, и самим тим осуђен је као малолетник – наводи саговорник из тужилаштва.

Како се незванично сазнаје, отац осуђеног М. С. (20), искеширао је 30 хиљаде евра да би Виши суд у Пожаревцу донео овакву “накарадну” пресуду?

Прочитајте још:  Шиптари хапсе руску новинарку

Породица покојног Лазара Ранђеловића, према речима њиховог пријатеља, ван себе је након ове пресуде.

– Мало је рећи да су шокирани пресудом и свим што им се издешавало од 13. марта када су остали без Лазара. Поступак је био затворен за јавност, а сада кад смо чули пресуду занемели смо – каже за медије пријатељ породице. Он додаје да је Лазар страдао “од бахатог и безобразног младића који је целе ноћи пијанчио”.

Породици Ранђеловић ово је друга велика трагедија, а само неколико месеци након рођења Лазара и његовог брата близанца остали су без мајке.

– Лазарева мајка је била болесна и пре него што је родила њега и брата. И поред свих упозорења лекара да је питање да ли ће преживети ако роди, она је храбро одлучила да се породити без обзира на све. Нажалост, она је убрзо преминула, а њен супруг остао је сам са четворо дечице коју је касније извео на прави пут – каже пријатељ породице Ранђеловић.

Наш саговорник наводи и да је Лазар имао још тројицу браће.

– Цео живот су се држали заједно и њихов отац их је сам отхранио од кило меса, и некако су научили да живе без мајке, али су се сада у марту опет сломили као кула од карата. Тешко им пада што су остали без Лазара. Лазарев брат близанац најтеже подноси што је остао без своје друге половине, па скоро свакодневно на друштвеним мрежама објављује његове фотографије уз тужне коментаре – каже саговорник.

Ако су М. С. (20) прогласили малолетником и да није како треба, како је могуће да је могао, уопште, да положи возачи испит и да се тако брзо ожени и да се понаша као да се ништа није десило?!

Прочитајте још:  Како је амбасадорка Јелена Милић за 6 месеци зарадила 700.000, а није радила ништа?

ИСКЉУЧЕНА ЈАВНОСТ

– Ово је првостепена пресуда. Из предмета је била искључена јавност јер су вештаци на почетку суђења оценили да је М. С. заправо психички нестабилан и није зрео, па се у том случају према њему треба поступати и опходити као према малолетнику – каже саговорник упознат са детаљима случаја.

Саговорник, такође, објаснио је да је у цео процес био укључен и Центар за социјални рад који је донео закључак да је веома штетно за младића који је осуђен да буде у затвору. Зато је и одлучено да он своју казну за кривично дело које му се ставља на терет служи код куће.

ЦЕЛУ НОЋ СЕ ОПИЈАО

– Баханалисао се и пио целу ноћ, сео је у БМW за који нема дозволу, јер је у тренутку несреће поседовао пробну возачку којом није смео да вози после 23 сата, а камоли да пије. Несрећа се догодила два сата иза поноћи када је Лазар био на мопеду, где је уредно имао кацигу и дозволу, а безобразник је вероватно пијан заспао и директно се закуцао у њега – каже саговорник.

Од силине ударца са БМW-а је отпао предњи леви точак. Лазар је преминуо на месту и није му било спаса, а његовом оцу је полиција јавила да је остао без сина и од тада не може да се опорави од трагедије, а бол је из дана у дан све већа.

ПОНАША СЕ КАО ДА СЕ НИШТА НИЈЕ ДЕСИЛО

Пријатељ породице каже да се у селу код Великог Градишта где живи осуђени младић, његов отац на сва звона хвали како ће дати паре како његов син не би ишао у затвор.

Прочитајте још:  Британија у стратешким документима Србију третира као непријатеља кога мора уништити!

– Чули смо да отац осуђеног прети и хвали се да ће дати, ако треба, и 60.000 евра како његов син не би ниједан дан провео уза решетака – каже саговорник и додаје да се прича и да се осуђени младић у међувремену и оженио.

Тпкнеwс.цом/Медији

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *