Шеф грчке дипломатије одбио да одржи конференцију у Приштини испред натписа „Република Косово“

0

EPA-EFE/Stringer

Министар спољних послова Грчке Никос Дендијас одбио је данас да, после разговора са министарком спољних послова привремених приштинских институција, одржи конференцију за новинаре и да се фотографише испред табле са натписом „Република Косово“, објавио је портал „Економија онлајн“.
Због тога је конференција за новинаре у Приштини са Доником Гервалом одржана на другој страни сале где се не налази лого „Републике Косово“, већ само заставе Грчке и тзв. Косова.
Како се наводи, Дендијас се није сликао ни на улазу у зграду министарства спољних послова привремених приштинских институција, јер и ту пише „Република Косово“.
Прочитајте још:  Повратак на барикаде: Срби се окупљају и ложе логорске ватре
Дендијас је на конференцији за новинаре истакао да дијалог Београда и Приштине треба да се настави и да је важно да обе стране спроведу оно што је до сада постигнуто, јавила је приштинска „Коха“.
Спутњик
Бонус видео
https://sputnikportal.rs/20221220/sef-grcke-diplomatije-odbio-da-odrzi-konferenciju-u-pristini-ispred-natpisa-republika-kosovo-1148255348.html

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *