МАСК НЕ ПРИЗНАЈЕ КОСОВО? На Твитеру укинута подршка за мобилне телефоне са позивним бројем +383

0

Foto: Youtube printscreen/MSNBC

Грешка или трајна одлука?

Судећи по жалбама корисника са подручја јужне српске покрајине, чини се да Тwиттер више не признаје Косово као независну државу.

Међу жалбама које ових дана круже Тwиттер платформом, посебно упадају у очи оне које тврде да је Илон Маск уклонио Косово као опцију и укинуо подршку за +383 позивне бројеве.

У објави корисника Арменда Краснићија, види се следеће обавештење: „Грешка. Не можемо послати текстуалну поруку на овај број телефона јер оператор није подржан“, а Арменд је додао да је „Тwиттер уклонио Косово као државу или бар косовски префикс +383“. У коментарима је исти корисник навео: „Пре овога сте могли да поставите Косово као државу са префиксом +383… али сада не можете, нема Косова на листи, нити +383“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ни Илон Маск, а ни сама платформа се нису огласили о одлуци да корисницима са тзв. Косова забране регистрацију бројем телефона, па није најјасније да ли је у питању трајни или привремени потез.

БизПортал

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *