(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

Велики  број Срба окупио се у Рударима код Крста недалеко од Звечана, где је у подне почео велики народни протест.

Окупљени су развили транспарент на коме пише “Курти, Космет није твоја прћија, ово је наша дедовина”.
На великом народном митингу у Рудару, окупило се више хиљада Срба. Они су развили велику заставу Републике Србије дужине 250 метара.
Окупљени носе бројне транспаренте са натписима: „Ми нисмо криминалци, то су Куртијеви специјалци“, „Роде, није ти ово немачка, ово је Србија“, „Зашто смо криминалци ако тражимо слободу?“, „Курти нам прети убиством, а Европа ћути“, „Децу нисам рађала за Куртијев снајпер“.
Припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције успоставили су јуче стални контролни пункт на путу Митровица – Лепосавић у близини бистричког моста.
Специјалци у пет оклопних возила у среду су стигли недалеко од раскрснице према Бањској, код бистричког моста, а већ данас је постављено десетак бетонских блокова на обе коловозне траке, испред којих је знак “полице”.
Саобраћаја у том делу магистралног пута у првим преподневним сатима готово да и није било.
Прочитајте још:  Како је злочинац Куртај постао Куртијев херој
У Приштини су јуче потврдили да су на магистралном путу Митровица-Лепосавић успоставили пунктове за возила и навели “да пунктовима гарантују слободу кретања за све без разлике, као и да желе да спрече криминалне активности и кријумчарење уопште”.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=oJ-g6wGvjvA&t=3s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *