Становништво Србије се за 11 година смањило за пола милиона

0
српске наде Србија срба, србије

српске наде Србија

Становништво Србије је у протеклих једанаест година смањено за 6,9 одсто, односно за скоро пола милиона људи. Републички завод за статистику објавио је 21. децембра у Београду прелиминарне резултате октобарског пописа становништва.

Прочитајте још:  Мисле да је Балкан шведски сто: Албанци присвajају све што пожеле ― од Обилића до Лешнице
Ако је 2011. године у балканској земљи живело 7.186.862 становника, онда се, према последњим подацима, сада овај број смањио за 495.975 људи, односно у Србији тренутно живи 6.690.887 људи.

Према подацима објављеним у среду, број становника је смањен у свим регионима земље, са изузетком региона главног града, где је повећан за 1,6%.

Прочитајте још:  СРБИЈА НА РАСКРСНИЦИ ПУТЕВА ЗЕМЉОТРЕСА: Професор Миловановић о незапамћеном комешању тла које је погодило и Балкан
Статистички завод је такође обавестио да су прелиминарни резултати подложни малим изменама током даље обраде података, а коначни резултати ће бити објављени постепено између априла 2023. и јуна 2024. године.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *