моцарт, бахмуту, бахмут

Американци командују у Бахмуту.

Са ким се Русија заиста бори у Украјини?

Западна штампа већ признаје да се сада Русија у Украјини заправо бори не са Оружаним снагама Украјине, већ са одредима искусних страних плаћеника којима командује америчка војска.

Италијански лист Репубблица објавио је у понедељак на свом сајту видео снимак који приказује жестоке борбе у Артјомовску, који у украјинским терминима назива Бахмут. На снимку се види како пуцају војници у униформи и плавим тракама Оружаних снага Украјине, али се чују очајнички повици на енглеском и италијанском, који се пригушују пуцкетањем аутоматских рафала. Како наводи издање, овај видео је обезбедио „добровољац САД“ који учествује у бици за Бахмут.

„Видео који је на интернету објавио амерички добровољац који се бори против Украјинца“, пише Репубблица, „показује борбу на периферији Бахмута, града Донбаса, у центру крваве битке. Чини се да овај човек командује одредом „интернационалиста“ и показује искуство у блиској борби: можда је ирачки ветеран. На снимку се види да нема линије фронта, а свака зграда може да се претвори у замку“, напомиње лист, не коментаришући шта се дешава, али указујући да се опсада града наставља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Становници Донбаса крвљу стекли право да буду део Руске Федерације - бивши народни посланик украјинског парламента
Страни плаћеници који су стигли у Украјину признају у разговору са америчким дописником Ен-Би-Сија да су отишли ​​у пакао. Милитанти, пише он, трпе озбиљне губитке. Све је мање оних који желе да ратују против Русије.

Граната за гранатом долеће на украјинске положаје – земља, песак и пепео лете у ваздух, а војници се заривају још дубље у ровове. Док војска чека да предахне и прорачунава потенцијалну мету, гранате експлодирају око њих уз тешке ударце – понекад 12 сати заредом. Наизглед насумични удар само погоршава утисак да од чисте среће зависи да ли ћете преживети или не, примећује дописник НБЦ-а.

Један Американац који је служио на Блиском истоку назвао је бомбардовање „најпакленијим искуством у мом животу“. „Очајни и разочарани су се повећали, делом због начина на који се Руси боре“, рекао је за НБЦ пензионисани амерички маринац, потпуковник Рипли Ролингс. Он снабдева стране борце муницијом преко своје организације Риплијеви хероји.

Прочитајте још:  Кинеско министарство спољних послова: Дестабилизујућа улога САД у свету изазива праву забринутост
Плаћеници из више од 30 земаља налазе се у зони одговорности Другог армијског корпуса Луганске Народне Републике на линији додира, рекао је за РИА Новости Андреј Марочко, официр Народне милиције ЛНР.

„Током праћења радио-фреквенција … откривено је присуство страних држављана. Већина снимљених разговора била је на енглеском са различитим дијалектима. Ту је и немачки, француски, италијански и пољски говор“, рекао је Марочко. Према његовим речима, на овај начин су идентификовани представници више од 30 земаља.

Украјинско издање Хромадске објавило је 26. децембра извештај о једној од група страних плаћеника, Моцарт ПМЦ. „Сви смо ми професионални војници“, признао је новинару Ирац по имену Дејтон, припадник чете. Раније у новембру појавио се снимак на којем шеф Моцарта, амерички маринац Енди Милбурн , дели своје траке наоружаним људима, укључујући припаднике Снага за специјалне операције Оружаних снага Украјине. А још у августу, Милбурн је у интервјуу француском листу Монд рекао да његова чета обучава украјинску војску. Потоњи се подучавају тактици, као и како правилно користити оружје. Милбурн је истовремено нагласио да његови инструктори „раде посао који Вашингтон није у стању да уради”.

Одавно је познато да се у Украјини на страни Оружаних снага Украјине боре „добровољци“ из САД и других земаља као плаћеници. Међутим, донедавно су западни медији на све могуће начине величали „храброст украјинских војника”, марљиво натапајући тему широког учешћа директно у биткама плаћеника, који су већ постали главна ударна снага на најтежим секторима фронт. То потврђују и извештаји о губицима руског Министарства одбране.

Према подацима које је недавно објавило руско Министарство одбране, 2.515 страних плаћеника је већ погинуло на ратиштима у Украјини. Највише су Пољаци – 1181 плаћеник, Румуни – 304, Британци – 226.

Има и мртвих из Луксембурга, Мађарске, Црне Горе и Молдавије. Из Америке у Украјини је већ умрло 409 људи: 270 из Канаде, 89 из САД, 12 из Боливије, 21 из Колумбије, 12 из Бразила . Из Азије – 266 људи. Међу погинулима има плаћеника из Грузије, Сирије, Турске, као и из афричких земаља. Једном речју, цела међународна група саучесника украјинских нациста! Али ако овим цифрама додамо мртве и рањене, постаје јасно да се у Украјини већ боре десетине хиљада плаћеника из других земаља. То је оно против кога заправо данас морају да се боре руска војска и добровољци Донбаса.

Али да ли они знају шта се заправо догодило и дешава данас у Украјини у самим Сједињеним Државама? „Колико Американаца зна да Сједињене Државе годинама наоружавају и обучавају украјинске неонацисте, грубо кршећи сопствени „Леахи закон“ (закон усвојен у Сједињеним Државама на иницијативу сенатора Патрика Лихија и забрањујући иностранство и одбрану одељења од пружања војне помоћи групама које крше људска права)?» пита се амерички мислилац.

„Сви Американци знају“, примећује АТ, „да је Русија „лоша“, а Зеленски „херој“. Комичар којег подржава олигарх који је победио на изборима на платформи Пеаце, а затим се претворио у диктатора. У тренутном стању овог сукоба, сви позиви да се да шанса миру падају на уши“, наводи америчко издање.

Почињу да схватају шта се заиста дешава у Украјини и у русофобичној Европи. „Немојмо понављати глупости које прихватају многи у данашњем западном свету“, пише њена колумнисткиња Лауре Мандевилле на страницама француског Фигара. – Не живимо у 1941., Џо Бајден није Френклин Делано Рузвелт, а Владимир Зеленски се не вуче на Винстона Черчила. Путин такође није Хитлер… Ипак, покушали су да створе осећај „дежа ву“ прошле недеље, када се Зеленски, обучен у каки мајицу и као прекривен ореолом недавног боравка у Бахмуту, појавио у Овални кабинет. Пошто је покушао да себе прикаже као симбол украјинске храбрости, фотографисан је поред Џоа Бајдена и захтева још већу америчку војну помоћ.

„Зеленски и Бајден“, примећује Фигаро, „представљају себе као представнике демократије која се бори против тираније. „Стајаћемо раме уз раме с вама колико год буде потребно“, уверавао је Бајден… Али истог дана у Москви, свет је видео како Владимир Путин шаље једнако чврст сигнал о намерама Русије да „иде до краја“. Путин је у свом говору настојао да нагласи да се Русија бори управо против глобалистичке Америке, а Украјина је бојно поље, чије су становништво од непријатеља Русије претворили у марионете. Власник Кремља најавио је значајно повећање напора његове земље предузетих у оквиру непријатељстава. Контингент који делује на театру операција биће појачан, а за потребе војске биће испоручени и „нови“ типови наоружања, укључујући и чувену хиперсоничну ракету Циркон.

Прочитајте још:  Нова провокација Украјине: Довозе тела украјинских војника у цивилу како би оптужили Русију
А један од читалаца Фигара је још јасније говорио у коментарима на овај чланак. „У ствари“, пише Француз под надимком Бенедикт75, „Американци су већ финансирали неколико година рата против Русије. За њих се не ради о „опкладама” и ризику, већ о политичкој одлуци. Економски, САД не пате толико од дугих непријатељстава, а Украјинци су за њих проливали крв. Али Европљани, као и увек, неће прстом мрднути да се мешају у планове Американаца, иако главни економски губици од дугог рата Запада падају на њихова европска плећа. Такво, знате, добровољно европско ропство.

Британски лист Фајненшел тајмс, заузврат, признаје да су акције руског војсковође, генерала армије Сергеја Суровикина у Украјини смањиле шансе украјинских оружаних снага да изврше успешну офанзиву у јужном правцу.

Издање напомиње да је руски генерал успео да ојача линију фронта и изврши успешан трансфер војног особља из Херсона. Ове јаче одбрамбене позиције смањују шансе за успешну украјинску зимску контраофанзиву која би могла да пресече копнени коридор који иде дуж обале Азовског мора и повезује Русију са Кримом.

А шта се заправо дешава у Украјини на ратиштима, у ствари, елоквентно је прокоментарисао амерички пуковник у пензији Даглас Мекгрегор у интервјуу објављеном на интернету. Њега је цитирало грчко издање Проневс: „60.000 Украјинаца је опкољено у Донбасу и чекају на њихово уништење“, рекао је он, додајући да „руски народ пружа огромну подршку кампањи у Украјини “ . „Ако изузмете Европу (већи део) и Северну Америку, остатак света се постепено придружује Русији, попут Кине и недавно Индије“, рекао је Мекгрегор.

Према његовим речима, покушаји Вашингтона да изолује Русију од својих партнера и савезника пропадају. „Бајден жели да се Њу Делхи придружи антируском крсташком рату који је започео, а који Вашингтон води и економски и на било који други начин, али ја лично не видим ништа слично. Индија има одличне односе са Русијом откако је земља стекла независност, Индија купује руско оружје и нафту, и не видим знакове да ће Бајден убедити ову земљу да се придружи антируској кампањи.

Прочитајте још:  Генералштаб Оружаних снага Украјине: Руска војска напредује дуж целе линије фронта у Донбасу
Према његовом мишљењу, команда америчких оружаних снага не жели да се меша у рат у Украјини, јер знају да ми нисмо спремни за ово. „Истина је да ако уђете у оружани сукоб са Русијом, треба да знате да то може да потраје веома дуго и да на крају можда нећете ни изаћи као победник из њега. Када је реч о Европи, пуковник је рекао да Европљани не желе да се сукоб шири и да ће рећи не Бајденовом покушају да уништи Русију, и напоменуо да амерички медији све мање прате рат, а не на исти начин као што је био. на почетку сукоба.

„Украјинске трупе у Донбасу су практично опкољене, немају пута за бекство и све сугерише да је Зеленски одлучио да их жртвује. Према мојим проценама, ова група од 50.000-60.000 људи ће на крају бити уништена, осим ако се, наравно, не предају“, навео је Мекгрегор.

Прочитајте још:  "Будите плодни и напуните земљу"
У закључку, пуковник је рекао да „Руси никада нису убијали украјинске затворенике, и обрнуто“. „Стално слушамо наратив да је Русија лоша, корумпирана и да је оно што украјинска влада каже за нас ‘јеванђеље’. Али то се не поклапа са стварношћу.”

Николај Петров/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Американци командују у Бахмуту

  1. Pa ako to znate sravnite ga sa zemljom, to uvek deluje pedagoški. Zapad će da kuka i optužuje da su pobijeni civili? To radi i radiće i ako ga sravnite sa zemljom i alo ga ne pipnete. Znači…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *