“Власт се поново игра животима Срба на КиМ”

0
ким, косова

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

После позива председника државе Александра Вучића Србима на КиМ да уклоне барикаде, потпуно је јасно да Срби са КиМ служе актуелној власти само као средство за преговоре са Аљбином Куртијем и ЕУ, без да воде рачуна о реалној опасности по њихове животе, саопштиле су Двери.

– Поред тога, власт манипулише и чињеницама око ухапшеног Србина Дејана Пантића и његовог тзв. пуштања на слободу. Наиме, Пантић није пуштен већ је у кућном притвору, док се друга двојица ухапшених Срба и не помињу. Са друге стране, РОСУ и базе наоружаних Албанаца и даље постоје на северу КиМ и нико не говори о њиховом измештању. Сада ЕУ и НАТО поново помињу некакав политички споразум, па се поставља питање да ли је наредни корак прелазак на француско-немачки предлог уласка лажне државе Косово у УН? Ако је тако, онда можемо очекивати да се представници Српске листе врате и у сепаратистичке институције лажне државе Косово. Могу нам Александар Вучић и Петар Петковић пласирати медијске спинове како водимо и 20:0 у преговорима, али је реалност на терену потпуно другачија – тврде Двари.

Ова странка наводи да су Срби на КиМ огорчени понашањем власти у Београду и желе повратак српских институција, а управо барикаде на северу КиМ то јесу и бране народ од одмазде.

– Јер, шта ће се догодити уколико се оне повуку? Свакако да се Западу не може веровати, јер ни 2004. године нису пружили безбедност Србима када се догодио погром и када су Срби убијани и протерани са својих вековних огњишта, а српске светиње паљене и уништаване – каже се у саопштењу.

Прочитајте још:  Барикада код Рудара још стоји, народ разочаран одлуком о отклањању барикада!

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *