ЕВО ЗАШТО СЕ ФРИСТАЈЛЕР СМАТРА “УКЛЕТИМ”: Пре 6 година ЗАДЕСИЛО ГА ЈЕ НЕШТО МНОГО ГОРЕ (ФОТО)

1
фристајлер

фристајлер

Познати београдски ноћни клуб-сплав “Фристајлер” на Савском кеју само што није цео потонуо, сајле га једва држе за обалу, али питање је да ли и колико дуго успети да га задрже. Вода је кренула да надире у новогодишњој ноћи, настао је општи хаос само десет минута после поноћи… Али ово није прва драма која се овде одиграла – исти сплав потпуно је изгорео 2017. године.

Од поноћи у новогодишњој ноћи нижу се искуства који су дошли на дочек у овај клуб. Испоставиће се да је у клубу било два до три пута више људи него што је било дозвољено, што је и највероватнији разлог тога што је сплав почео да тоне, мада се још не зна шта је званични налаз истраге.

– Сви су трчали, плакали и вриштали. Јакне су људима остале у води, а ствари су потонуле. Није било ни 10 минута после поноћи, а сви смо већ били напољу на обали – једна је од привих изјава из ноћи хаоса на сплаву “Фристајлер”.

Прочитајте још:  ГИК објавио резултате београдских избора - СНС 49 мандата, СПН 42 мандата
Теже повређених, како је саопштено то вече, срећом није било, осим што су се две девојке јавиле за лекарску помоћ. Оне су посекле стопала, када су босе бежале ка излазу, а у води до колена биле су и разбијене чаше и флаше.

Сплав је од јуче прикачен сајлма за обалу, али је питање да ли ће и колико оне издражати да сачувај сплав од тоталног потонућа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Фристајлер” горео пре шест година

Исти сплав пре шест година доживео је и пожар. Ватра је тада прогутала готово цео сплав. Пет возила и 20 ватрогасаца било је на терену и успело да угаси ватру.

Цела лева страна сплава је тада потпуно изгорела, као и тоалети, инвентар и инсталације.

Оно што је најбитније јесте да повређених није било јер на сплаву није било гостију, па самим тим ни Хитна помоћ није морала да интервенише.

“Фристајлер” је један од најпопуларнијих сплавова за ноћне изласке и може да прими и до 800 гостију.

Прочитајте још:  Црна Гора: Службеница Ер Србије није пустила Русе на лет за Београд
Узрок пожара је утврђен након истраге, међутим радник обезбеђења овог сплава је тада рекао да је пожар подметнут и то са реке.

“Пожар подметнут”

– Пожар је подметнут, неко је дошао чамцем са реке, полио сплав бензином и бацио бакљу. Колега који је синоћ чувао сплав је спавао у канцеларији, у последњем тренутку се спасао од ватре која је прогутала цео сплав – испричао је тада радник који је чувао “Фристајелер” после пожара.

Еспресо/Блиц

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЕВО ЗАШТО СЕ ФРИСТАЈЛЕР СМАТРА “УКЛЕТИМ”: Пре 6 година ЗАДЕСИЛО ГА ЈЕ НЕШТО МНОГО ГОРЕ (ФОТО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *