Пољска ће платити деци плаћеника убијених у Украјини

0
пољска

пољска(фото:Пиксабеј)

Пољска ће платити деци плаћеника убијених у Украјини.

Деца пољских плаћеника који су погинули у Украјини добиће посебне исплате из државног буџета Пољске у износу од 2.000 злота (400 долара) месечно, јавља дописник ПолитНавигатора.  

„Деца палих добровољаца добиће посебне пензије, али посао на укидању казне за служење у украјинској војсци је далеко од краја. Две хиљаде злота – овај износ ће месечно примати деца Пољака који су погинули у борбама у Украјини“, објавио је пољски лист Рзецзпосполита 13. јануара.  

Према писању публикације, одлуку о овом питању донео је премијер Матеуш Моравјецки. Новац ће се исплаћивати до пунолетства или завршетка школовања. Уобичајена исплата пољским породицама за свако дете је четири пута мања, 500 злота.  

Лист је приметио да је представник плаћеника „Међународне легије територијалне одбране Украјине“ Демијен Магру у новембру 2022. известио да су Пољаци трећа по величини национална група у легији. Неки од њих су погинули у борбама.  

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Европска унија од 14. јуна искључује Сбербанку, РСХБ и МКБ из СВИФТ-а
Подсетимо, у децембру је Сејму Пољске поднет предлог закона којим се од кривичне одговорности ослобађају грађани Пољске који служе у оружаним формацијама Украјине од 20. фебруара 2014. без одговарајуће дозволе надлежних пољских органа.  

Како преноси ПолитНавигатор , Пољска је направила први корак ка легализацији своје војске у Украјини. 

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *