Лондон блокирао шкотски закон о признању промене пола

1

Лондон блокирао шкотски закон о признању промене пола.

Единбург је у децембру изгласао нови закон који настоји да олакша трансродним особама да добију службено признање стеченог пола уклањањем било какве потребе за медицинском дијагнозом родне дисфорије али га је британска влада блокирала. Ово је први вето на шкотски закон који Лондон правда оценом да би се у супротном кршио закон о једнакости који се примењује у Уједињеном Краљевству.

Потез британске владе повећаће напетости између Лондона и Единбурга који увелико води кампању за независност Шкотске. Штавише, поједини тамошњи медији пишу да је ветом британски премијер покренуо културолошки рат. Први пут у задњих 25 година, од када су нека овлашћења пренета на шкотски парламент, Вестминстер употребљава чувени члан 35. закона о Шкотској како би надгласао Единбург и блокирао њихову одлуку. Недавно је такође британски суд пресудио да шкотска скупштина не може гласати за правно обавезујући референдум о независности. Стога су изузетно гласни постали ставови да парламент у Вестминстеру не заступа жеље Шкота који треба да напусте вишевековну унију двеју нација.

Прочитајте још:  Емануел Макрон: Премијер Аустралије ме лагао док је са САД и Великом Британијом преговарао о набавци подморница
Шкотски политичари су, уз демантовање тврдњи британских колега да њихов закон о признању промене пола утиче на закон о једнакости у целој Британији, вето назвали политичким потезом и мрачним даном за права трансродних особа и за демократију у Краљевству.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Лондон блокирао шкотски закон о признању промене пола

  1. Шкотска је царство тзв. културног марксизма, екстремне левице. Шкотска црква је погазила све каноне вере, венчање педдера и лезбијки, итд. Шкоти су били најкрвавије убице широм света штитећи интересе Круне, нешто као “Хрватско Цвијеће” на Балкану. Најгори народ поред Енглеза.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *