Од данас цигарете још скупље!

1
цигарете

Цигарете (Фото: Фото Depositphotos)

– Планирани јануарски круг поскупљења кутије цигарете за по 10 динара биће настављен кроз нове ценовнике сутра и 20. јануара тако да ће паклица коштати између 310 и 600 динара.

Цигарете неких произвођача већ су поскупеле, а сутра и 20. јануара ступиће на снагу и ценовници других брендова. Нови ценовници њихових производа објављени су у Службеном гласнику, а од када је усвојен акцизни календар крајем 2020. године, цигарете поскупљу два пута годишње, у просеку за по 10 динара.

 

Једно поскупљење је почетком године, док је друго половином године. Последње поскупљење цигарета било је половином прошле године, а овај начин подизања цена трајаће све до 2025. године. На цену цигарета зарачунава се и пропоционалан акциза од 33 одсто, која би требало да остане и наредних година непромењен.

На све то се додаје и ПДВ, па због увећаних намета, произвођаћи ће повећати цену цигарета за 10 динара по кутији. Увећан је и износ акцизе на течности за пуњење електронских цигарета за динар по милиметру, а поскупљује и несагоревајући дуван, преноси Танјуг. Усвајањем измена и допуна Закона о акцизама, који је почео да се примењује од 1. јануара 2021. године предвиђено је да се увећавају акцизе на несагоревајући дуван и течности за пуњење е-цигарета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Од данас цигарете још скупље!

  1. Dva puta godišnje po 10 dinara! Pa to je mnogo manje od inflacije. U proseku za cenu od 500 dinara to je 2+2=4% godišnje, pri inflaciji koja nije manja od 30-40%. Blago pušačima, oni su zaštićeni bolje od svih drugih!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *