Да ли је Вучић прихватио хрватску тезу да су Срби геноцидан народ кад је Пленковић задовољан сусретом

0
вучић, судбина

Вучић и Пленковић (Фото: Инстаграм)

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је имао врло коректан разговор са хрватским премијером Андрејем Пленковићем о српско-хрватским односима на маргинама форума у Давосу и изразио уверење да ће у наредном периоду доћи до напретка на плану економије, али и политичких односа две земље.

“Врло коректан разговор са Андрејем Пленковићем о српско-хрватским односима. Верујем да ћемо у периоду који је пред нама успети да остваримо напредак, како на плану економије, тако и по питању политичких односа”, објавио је Вучић на Инстаграм налогу “buducnostsrbijeav”.

Хрватски премијер је, након сусрета са председником Вучићем поручио да су разговарали на тему билатералних односа и европтском путу земаља западног Балкана.

“Током Светског економског форуму у Давосу разговарао сам с председником Србије Вучићем о билатералним односима и европском путу земаља у суседству. Уз политику дијалога и смиривања тензија, потребно је уложити додатне напоре у решавању отворених питања”, написао је Пленковић на Твитеру.

Председник Србије Александар Вучић састао се у Давосу са лидерима региона на панелу Дипломатски дијалог на Западном Балкану, у оквиру Светског економског форума (WЕF).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТС / Васељнска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *