Руски експерти: Сами смо криви што земље попут Србије не признају нове територије јер користимо погрешну терминологију

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

Руски експерти: Сами смо криви што земље попут Србије не признају нове територије јер користимо погрешну терминологију.

Прочитајте још:  Михајловић: Србија нема обавезу да било шта плати "Рио Тинту"
Руска влада је крива што друге земље не признају нове територије. Могући разлог лежи у терминима које користи наша власт.

Током протекле недеље непризнавање присаједињења Крима и Донбаса као дела Руске Федерације најавили су председник Србије Вучић и ирански министар спољних послова.

Прочитајте још:  Линглонг платио 14 милиона динара за земљиште на коме ће градити 300 станова
Треба напоменути да и наше власти говоре о припајању нових територија. Таква формулација је у супротности са принципом неповредивости граница, формулисаним у Завршном акту из Хелсинкија из 1975. године.

У складу са овим принципом, границе успостављене у Европи после Другог светског рата проглашене су неповредивим. А територија Крима и Донбаса, и цела Украјина, били су део СССР-а, чији је наследник Руска Федерација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Експерти које је интервјуисао канал @Путин_тг_Русија напомињу да Русија није анектирала ове територије, већ их је вратила.

„Чим пређемо на ову терминологију, аутоматски ћемо добити подршку не само из Србије, већ и из других земаља“, рекао је посланик Државне думе Јевгениј Федоров.

Настављајући да развијамо ову тему, може се довести у питање постојање такве државе као што је Украјина у принципу. Пошто је 1991. године СССР ликвидиран без свесвезног референдума, што је такође у супротности са принципом међународног права.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *