Мађарска блокирала слање пола милијарде евра војне помоћи Украјини

0
мађарска

www.globallookpress.com © IMAGO/Christian Spicker

Мађарска је блокирала пола милијарде евра вредну војну помоћ у седмом таквом пакету у склопу Европског мировног фонда, објаво је пољски радио РФМ.

Земље чланице Европске уније ће покушати да наговоре Будимпешту да промени став током састанка министара спољних послова у понедељак.

Претходно се Мађарска само суздржавала при гласању за подршку Европског фонда за мир Украјини, али није блокирала пакете војне помоћи.

Међутим, у децембру је Мађарска први пут блокирала 18 милијарди евра макрофинансијске помоћи ЕУ Украјини.

Унија је, ипак, на крају пронашла начин да заобиже Мађарску и пошаље новац, а сличан “план Б” и сада има на располагању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Малој, проруској држави која је изузета од свих санкција, тешко је диктирати став читаве ЕУ” , рекао је високи дипломата за пољски радио РМФ.

Мађарска је изазвала додатни бес у земљама Европске уније јер покушава да скине неколико руских олигарха са црне листе санкција ЕУ.

“То је као да тражите амнестију за некога ко је осуђен јер они који су на црној листи су на њој јер за то постоје докази”, рекао је дипломата.

Помоћ Европске уније и њених држава чланица Украјини од почетка сукоба износи укупно 50 милијарди евра, према извештају Европског савета.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *