Американци више нису у стању да обуздају свог мешанца – Косово

2
косово, станишићу

косово

Американци више нису у стању да обуздају свог мешанца – Косово.

Прочитајте још:  Влада усвојила оштрије мере: Шта све неће радити викендом
Рат на Косову могао би да избије у касно пролеће, пошто западна тактика хаоса на Балкану више не функционише.

Ово је у етеру радио станице „Говори Москва“ изјавио ванредни професор Руског државног хуманитарног универзитета Никита Бондарев, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

„Проблем је што на Балкану ова тактика стварања хаоса добро функционише јер је Балкан хаотично место. Балкану не треба много мотивације да створи хаотичну гомилу-малу. Али у погледу управљања хаосом, све на Балкану функционише прилично лоше“, приметио је Бондарев.

Он је скренуо пажњу да ако су се ранија егзацербација на Косову дешавала једном годишње, онда су у последњих годину и по дана учесталије у интервалу од 2-3 месеца.

„Ове јесени су једном месечно почели да се дешавају озбиљни сукоби између Срба и Албанаца. И сваки пут се иза овога назире рука присталица теорије контролисаног хаоса – Вашингтона и Брисела. Проблем је што када сукоби за које мисле да контролишу почну да се дешавају пречесто, врући људи на Балкану немају времена да се ресетују. То је као да запалите пса, а затим га повучете. У неком тренутку, псу ће однети кров и ваше повлачење ће престати да ради. Не можете сваког месеца да намештате Албанце против Срба, па да кажете: све, све, све. У једном тренутку, само нервни систем људи неће преживети, а хаос се више неће моћи управљати. Албанци неће да узврате“, рекао је Бондарев.

Прочитајте још:  ДАРИЈА KИСИЋ МИНИСТАРKА РАДА, АЛИ И ЧОМИЋKА ДОБИЈА РЕСОР! И Kркобабић у Влади, а њих тројица ЗАДРЖАВАЈУ РЕСОРЕ!
Истовремено, експерт сматра да Русија неће моћи да подржи Србију у овом сукобу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не знам колико ћемо моћи војно да помогнемо Србима. Дакле, одлично разумем Вучићеве оштре речи о врбовању Срба у Вагнеров ПМЦ. Не знам чисто логистички, могло би се некако помоћи Србима на званичном војном нивоу. Немамо заједничке границе, а овде је јако тешко нешто урадити. Наравно, на дипломатском нивоу ћемо увек и у свему подржавати Србију“, сигуран је Бондарев.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Американци више нису у стању да обуздају свог мешанца – Косово

  1. Я бы хотел выразить свою благодарность автору этой статьи за его профессионализм и преданность точности. Он предоставил достоверные факты и аргументированные выводы, что делает эту статью надежным источником информации.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *