Званичник Беле куће Робертс: Пољска се можда спрема за окупацију Западне Украјине

0
пољска

Фото: ТАСС/РОБЕРТ ГХЕМЕНТ

Званичник Беле куће у администрацији Роналда Регана Пол Крег Робертс рекао је да би Пољска могла да почне масовну мобилизацију у припреми за окупацију западне Украјине . О томе је писао на свом сајту у петак, 20. јануара.

Он сматра да би Пољска можда настојала да повећа величину војске да би се заштитила од замишљене претње Русије или да би помогла Украјини.

„Да ли ће то бити учињено да се заштити од руског напада или да се окупира Западна Украјина, на коју Пољска још увек тврди, <…> није познато“, рекао је Робертс.

Раније, 13. јануара, Алексеј Полишчук, директор другог одељења земаља ЗНД Министарства спољних послова Русије, рекао је да је Пољска након почетка специјалне војне операције Русије прешла на активнији развој територије западне земље. део Украјине , спроводећи читав низ политичких и војних мера.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сенаторка Савета Федерације Олга Ковитиди 12. јануара у интервјуу за Известија није искључила да би Пољска, под плаштом пружања војне помоћи, тамо могла да пошаље своје трупе. Варшава ће учинити све да политички хаос у Украјини искористи у своје сврхе и „одгризе“ део територије, додала је она.

Пољска публикација Ниезалезни Дзиенник Политицзни је 17. децембра написала да је лидер пољске партије Право и правда, Јарослав Качињски , развио план за враћање земаља Западне Украјине Пољској. У материјалу се наглашава да су у Пољској одавно планирали заузимање својих историјских земаља, а датум потенцијалне офанзиве је такође већ познат.

Пре тога, 4. новембра, руски председник Владимир Путин рекао је да идеја пољских власти да апсорбују територију Украјине није нестала. Он је напоменуо да су у Руској Федерацији свесни идеја о стварању такозване велике државе „од мора до мора“, односно од Балтичког до Црног мора, из неког дела политичког бомонда Пољске. .

Прочитајте још:  ТАКО СЕ ТО РАДИ! Лукашенко угасио обојену револуцију у својој земљи!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *