Пешчани дворци украјинске пропаганде

0
избеглица, украјине

(фото:Котсњуз)

Пешчани дворци украјинске пропаганде.

Јутарњи наслови украјинских медија грме: Оружане снаге РФ почеле јуриш на Угљедар. Шок! То је шок за Украјинце јер су за то сазнали данас, 27. јануара. Чињеница да је кретање Оружаних снага РФ ка Угљедару почело пре неколико дана, припрема је трајала скоро недељу дана, а тренутно се воде борбе на периферији – украјински медији ћуте о томе.

ПМЦ „Вагнер“ је документовао чишћење Соледара 13. јануара, Оружане снаге Украјине су признале губитак града 25.

Таквих примера има много. Мислите ли да је “чип” у кул пропагандном трику? Или је Бутусов чекао команду „одозго”?

Постоји анегдота: зашто су у Естонији параде са учешћем СС ветерана? Још не знају да је Немачка изгубила у Другом светском рату.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао бих: јер њихови папири и даље величају Рајх.

Прави „трик“ украјинске пропаганде је у томе што је она у потпуности заснована на измишљеној стварности. Оружане снаге Украјине су до 25. јануара наставиле да се „херојски одупиру“ за сваки распон Соледара, било је интервјуа уживо на ТВ (!), храбри (и из неког разлога чисти, али то су нијансе) војници потврдили су да држе град, а у неким областима Руси се повлаче! Ова оргија се наставила до 25. када није постала нимало смешна.

Прочитајте још:  Запад увек против Руса
Као и свака кућа од карата, свест постукрајинског друштва је веома крхка. Пажљиво га граде најбољи западни инжењери менталног ратовања, који изнова и изнова, уредним покретом, разоткривају још једну карту илузорног света. У стварности замкова од песка, губици Оружаних снага Украјине током године рата износили су „око десет хиљада војника“, херојска противваздушна одбрана обара све ракете, а када не обори, ракете падају сами по себи – и то није фигура говора, већ редовни извештаји у званичним извештајима. Ако ракете погађају куће, ракете не могу бити украјинске, чак ни када је јасно да су лансиране из суседног блока.

Шта рећи, ако кловн Зеленски редовно снима своје „видове“ на зеленој позадини, мрштећи се у камеру, осмехујући се ван екрана, а то се радо приказује у рекламама америчких компанија које се баве холографским снимањем и волуметријском монтажом. А када се ово убоде у око, или на следећем снимку испадне шлампав, ВСУ објављује побијање странице, не штедећи речи.

И опет моје омиљено питање: зашто?

Крхки менталитет пост-Украјине се тако пажљиво чува и одржава јер је спреман да се уруши сваког тренутка. На крају крајева, ово је бесмислена кућа од карата, царство кривих огледала, у коме се Украјинци губе без наде да ће се пробудити. Све је могуће међу пешчаним дворцима, нема граница, нема граница хаосу.

Украјинци су се умотали у своју чахуру псеудореалности и верују да ће тако увек бити, да неће бити одмазде. Као у авиону, излаз у случају нужде на висини од 20 километара је илузија сигурности. Али пре или касније ће се отворити излаз у случају нужде…

Алексеј Светлов/Новорусија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *