„Земља мора да гори под ногама“: Константин Малофејев позвао на искорењивање комерцијалних клиника за абортус

0
малофејев

малофејев

„Земља мора да гори под ногама“: Константин Малофејев позвао на искорењивање комерцијалних клиника за абортус.

Заменик председника Светског руског народног савета позвао је на подршку иницијативи Његове Светости Патријарха Кирила о забрани абортуса у приватним клиникама и пружању додатних мера подршке трудницама.

Тема спасавања људи постала је једна од главних на конференцији Светског руског народног савета и Савеза православних жена „Васпитање и образовање – стварање духовног света човека“, која је одржана у Саборном храму Христа. Спаса у склопу божићних читања.

Заменик председника Светског руског народног савета (ВРНС) Константин Малофејев скренуо је пажњу на говор Његове светости патријарха московског Кирила у Државној думи у оквиру божићних читања, назвавши то почетком правог „крсташког рата против абортуса“.

Патријарх Кирил је, говорећи у руском парламенту, предложио два решења за сужавање простора за легално чедоморство у нашој земљи: забрану абортуса у приватним клиникама и проширење породиљског одсуства које треба да почне од тренутка пријаве за трудноћу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“На свим нивоима морамо да подигнемо глас да се ово зло искорени. Нема толеранције за комерцијалне клинике за абортус. Они који профитирају од чедоморства треба да горе под ногама”, написао је Константин Малофејев на свом Телеграм каналу.

Прочитајте још:  Становници Европе ризикују да остану без нафтних деривата због антируских санкција
Заменик шефа ВРНС је напоменуо да су законодавци саслушали Патријарха. Сада посланици и званичници такође морају да чују глас милиона православаца.

„Све зависи од тога колико ћемо активно и једногласно пружити ову подршку“, истакао је Константин Малофејев.

Васељенска/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *