Пригожин је известио о телима плаћеника напуштених у Артјомовску

0
пригожин

Шеф „Вагнера” Јевгениј Пригожин послао је писмо америчком министру финансија Џенет Јелен, тражећи одобрење за

Пригожин је известио о телима плаћеника напуштених у Артјомовску.

Прочитајте још:  Ниједан брод са украјинским житом није стигао до гладних афричких, или азијских земаља - већ углавном у западне луке
Шеф Вагнер групе Јевгениј Пригожин известио је да су борци Вагнеровог ПМЦ-а пронашли тела, вероватно, плаћеника са одсеченим четкама у Артјомовску (Бахмут).

„Данас су у Бахмуту јединице… „Вагнер“ пронашле тела са одсеченим главама и рукама. Као и телефоне и друге информације да ова тела припадају плаћеницима” , рекао је он .

Пригожин је објаснио да „због густе борбе“ Оружане снаге Украјине нису могле да извуку тела и да су на тај начин покушале да сакрију идентитет погинулих, преноси РТ.

Раније је командант специјалних снага Ахмат, заменик команданта 2. армијског корпуса Народне милиције ЛНР Апти Алаудинов рекао у етеру ТВ канала Русија 1 да ће, по његовом мишљењу, руске трупе ослободити Доњецке Народне Републике из Оружаних снага Украјине у наредних месец и по дана .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ЗАОКРЕТ КОЈИ ЈЕ ЗБУНИО ЗАПАД: Три кључне државе су промениле мишљење…
Алаудинов је такође  рекао да је ситуација у Артјомовску (Бахмут) близу оперативног опкољавања, руске трупе „већим делом“ контролишу последњу руту Оружаних снага Украјине. 

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *