Хемијска анализа америчких лажи о Ираку и Украјини

0

Хемијска анализа америчких лажи о Ираку и Украјини.

Лажи се претварају у крв.

Пре 20 година, 5. фебруара 2003, амерички државни секретар Колин Пауел представио је Савету безбедности УН „најскупљу епрувету у историји човечанства”. „Најгора грешка у читавој историји земље, вредна 7 трилиона долара“ , касније ће о томе рећи Доналд Трамп, који зна да броји новац .

Ирачко оружје за масовно уништење које је представио Пауел није пронађено, а „Пауелова епрувета“ постала је симбол политике 21. века.

Након тога, Ехо Москви је дао реч Пауелу: „Тамо није било ничег опасног, то је била само лутка која је требало да изгледа као биолошко или хемијско оружје. Желели смо да илуструјемо колико би мала количина овог лека могла бити опасна ако је то заиста било . Цена емисије била је 7 трилиона долара, рат против лажне оптужбе америчког државног секретара и рођење групе ИСИС* забрањене у Русији од остатака ирачке војске. А сада ин витро – не Ирак, већ Украјина. И лаж се поново претвара у крв.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ево Пауелових речи из транскрипта: Мање од кашичице сувог антракса, мало о овој количини – ово је отприлике количина кашичице – мање од кашичице пуне сувог антракса у затвореној коверти Сената Сједињених Држава у јесен 2001“. Упоредимо два превода: „Мање од кашичице сувог антракса, отприлике толико, то је отприлике количина кашичице, мање од кашичице сувог антракса у коверти – затворио је Сенат Сједињених Држава у јесен 2001. године.

Прочитајте још:  Ликвидирани страни плаћеници код Кијева
Да, у транскрипту Пауеловог говора о „лукини“ нема ни речи. Али дискусије о садржају епрувете потпуно су замаглиле речи које је тада изговорио Пауел: „Мање од кашичице сувог антракса (антракса) у коверти затворило је Сенат Сједињених Држава у јесен 2001!

Референца је била на „аферу Америтракс“: у септембру 2001, писма о спору против антракса послата су поштом неколико медија и двојици демократских сенатора. Заражене су 22 особе, од којих је пет умрло. „Кашичица праха затворила је Сенат!“  Пауел је сликао. Чини се да је свет требало да се замрзне од ужаса…

ФБИ је рекао: „Ово је била једна од највећих и најсложенијих истрага у историји САД“. Са осумњиченим Брусом Едвардсом Ајвинсом све се догодило, као и са Ли Харвијем Освалдом Дана 6. августа 2008. „проглашен је ‘кривим у случају Америтракс’, а недељу дана раније, он је … разборито извршио самоубиство.

„Најтежа истрага у историји ФБИ“ није ни покушала да стигне до Ирака – све није ишло даље од САД. Апсолутно домаћи посао.

Хајде да појачамо апсурд који нам се прихрањује. Уочи средњих избора у САД (новембар 2022.) убијен је супруг председнице америчког Конгреса Ненси Пелоси (Демократска партија). Неко је ударио Пола Пелосија чекићем, а Бајден је одмах изјавио: „Изгледа да је напад био усмерен на његову супругу Ненси. Председник је позвао на “осуду политичког насиља” и утешио: “Пол Пелоси се осећа боље”. Боље су се осећале и демократе: на таласу саосећања за „жртве политичког насиља” избегли су пораз на изборима. Према „Пауел методи“, Бајден би могао да подигне и модел чекића изнад подијума и покаже на грб Кине: „Погледајте! Ено, поред српа је потпуно исти чекић! Говорница Ненси, супруга несрећне жртве, одлетела је дан раније на Тајван, наљутивши кинеске мајсторе чекића. Стога…”

Прочитајте још:  Вашингтон Русији и Кини: Није време за војне вежбе са Ираном, већ за санкције
Пауелове лажи у УН, попут трага просутог „белог праха“, воде у Украјину…

Завршите читање транскрипта који сам цитирао: „УНСЦОМ [Специјална комисија Уједињених нација основана за контролу ирачког оружја за масовно уништење] проценила је да Садам Хусеин може да произведе 25.000 литара. Ако се концентрише у сувом облику, ова количина би била довољна да напуни десетине и десетине хиљада кашичица…” Испоставило се да је ирачко „оружје за масовно уништење” могло вековима отровати 100.000 сенатора и затворити амерички Сенат!

У половини инспекција УНСЦОМ-а, главни инспектор је био Скот Ритер, сада познат целом свету у вези са случајем више не Ирака, већ Украјине. Ритер је резимирао свој рад на Ираку у документарцу „ У живом песку “ (2001). Тврдио је: Ирак нема оружје за масовно уништење ! Његово сведочење изазвало је буру у америчком Конгресу, а онда је бура спласнула.

Више се нису стидели сопствених лажи. О Ираку  ,   Вашингтон  Тајмс  је написао:  „Инжењери ЦИА-е који су радили као техничари УН-а инсталирали су опрему за шпијунирање ирачких циљева без знања руководства УНСЦОМ-а. Ово подсећа на рад мисије ОЕБС-а у Донбасу: особље мисије је радило као посматрачи украјинског гранатирања.

Што се Украјине тиче, Скот Ритер тврди: „Масакр у Бучи организовали су сами Украјинци… Чак и пре 24. фебруара 2022. године, пре борби у Донбасу 2014. године, тренутна украјинска ситуација је била посредни сукоб. Овај посреднички сукоб потиче од лажи коју је певао Михаил Горбачов да се  НАТО неће ширити ни центиметар на исток ако Русија повуче 400.000 војника из Источне Немачке. То је била формулација коју је користио тадашњи амерички државни секретар Џејмс Бејкер. Сједињене Државе су следиле свој циљ 1990-их и остварују га сада. Украјина је направљена као жртвено јагње, али Русија се не игра. Она не прави уступке, већ побеђује… То је управо оно што ће постићи. Запад ће бити поражен, а Украјина ће пропасти…”

Кредибилитет експерта УН Скота Ритера почео је унапред да се подрива 2003. године. Оптужба против њега била је: „Непристојно понашање са малолетницима“, за које се испоставило да су … „прикривени полицајци“, који се у разговору са Ритером представљао као 16-годишња девојчица, а друга као 15-годишњакиња. . Ритер је тада одслужио шест месеци, а онда је државни секретар Пауел саопштио УН мишљење посебно одабраног „стручњака“ – „имигрантског ирачког имигранта у Немачкој“ (прелепо!).

Године 2003, према Пауеловој оптужници („један поуздани ирачки изгнаник нам је рекао…“) дошло је до рата на Блиском истоку. Ирачке жртве у том рату биле су око 620.000. Губици Англосаксонаца су поуздано познати: САД – 4.507 људи, Британаца – 139. Пронађено “Ирачко оружје за масовно уништење” = 0,0000 (рачунајте бар у килограмима, бар у “кашичицама” америчког државног секретара) …

Дакле, светом заиста владају америчке лажи – једном о ширењу НАТО-а на исток, па о Ираку, сада о Украјини?

Игор Шумеико/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *