БРУКА И СРАМОТА! Милојко Пантић за хрватске медије: Свети Сава није био Србин, а Вук Караџић је ЛАЖ!

1

БРУКА И СРАМОТА! Милојко Пантић за хрватске медије: Свети Сава није био Србин, а Вук Караџић је ЛАЖ!

Скандал над скандалима! Тако се може описати интревју који је некада цењен спортски новинар Милојко Пантић дао за хрватски Вечерњи лист. Он је изнео низ небулоза да су чак и хрватски новинари су остали без речи, намрно или случајно, те су га само пустили говори.

Наиме, Пантић је рекао како је Вук Караџић био лаж, а дотакао се и Светог Саве за ког је изговорио да није био Србин!

– Свети Сава није био Србин, он је био Грк! Јер је жена Стефана Немање била Гркиња и он је у Грчкој, у Хиландару, преводио јер је знао грчки језик. Никада ништа није написао, ниједну књигу. Не постоји у црквеним документима. Он је написао само “Житије Стефана Немање”, тог свог оца – рекао је за хрватске медије Милојко Пантић и наставио да пљује по српској историји:

– Није описменио ни свога оца, а он је као први српски учитељ, па чекајте… А камоли да је основао неку школу – срамна је изјава познатог новинара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  САД траже од Србије укидање забране "Европрајда"
Он се ту ние зауставио већ је наставио и изговорио да је Вук Караџић лаж!

– Још једна велика лаж је Вук Караџић. Вук Караџић је католик! А Срби га дижу у небеса као творца српског језика. Оженио га је Копитар – на шта је хрватски новинар упитао мисли ли на поткивача?!

– Он (Вук Караџић) је црквене књиге, које је Деспот Стефан Лазаревић у Ресавској школи, захваљујући Константину филозофу, преводио, преко својих посредника куповао за ситне паре, плаћао је сељаке око манастира да му узимају те књиге и односио у Беч – казао је не трепнувши!

– Кад је Вук Караџић умро, сахрањен је по католичким обичајима у Бечу, а његова ћерка Ана је продала 70 хектара њива и шума око Тршића. Седамдесет хектара, у то време, узела је огромне паре, а он је огромне паре продавајући црквене књиге зарадио – навео је.

– Значи Вук Караџић је лаж, као и Свети Сава – завршио је скандалозан интервју Милојко Пантић за хрватске медије.

Глас Јавности

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “БРУКА И СРАМОТА! Милојко Пантић за хрватске медије: Свети Сава није био Србин, а Вук Караџић је ЛАЖ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *