Куртијеви терористи обезбеђује нелегалне радове на КиМ: Спрема се градња нових база, Срби протестују

0
куртијев, делевић

Росу (Фото: Јутјуб)

Куртијеви терористи обезбеђује нелегалне радове на КиМ: Спрема се градња нових база, Срби протестују.

На путу који води од магистралног пута из правца Лепосавића до засеока Засеље у Лешку, и надаље до врха брда на ком је према одлуци Владе тзв. Косова извршена нелегална експропријација земљишта, од јутрос се ради на проширењу сеоског пута уз употребу тешке механизације.

Прочитајте још:  Немачка посланица: Приштина покушава да протера оно мало Срба који су остали на КиМ
Посао у селу Дрен надгледају припадници полиције тзв. Косова.

У току је протест мештана Дрена код Лепосавића, због радова који се данас изводе на њиховим имањима, експропријацијом узурпираним од стране привремених приштинских институција.

Заједно са окупљеним мештанима су председник привременог органа Лепосавића Зоран Тодић и члан председништва Српске листе Славко Симић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Петковић: Курти започео нелегалне радове на српској земљи

Прочитајте још:  Алберт Андијев: Руски добровољац који је волео српски народ
Аљбин Kурти данас је са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи у општини Лепосавић, конкретно селима Дрен и Лешак, коју је бесправно узурпирао 16. јануара некаквом једностраном одлуком о експропријацији, саопштио је Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.

„О овој новој узурпацији српске земље на северу Kосова и Метохије јутрос сам директно обавестио и све међународне представнике, као и лично посредника у дијалогу Мирослава Лајчака. Изнео сам јасан захтев да међународни представници зауставе нове једностране потезе Kуртија на северу и противправне радове у општини Лепосавић којима се одузима земља српских домаћина и планира рушење чак и српског гробља, зарад изградње нове нелегалне полицијске базе“, саопштио је Петковић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *