На Балкану су схватили да Русија може да победи НАТО

0

(фото:Политнавигатор)

На Балкану су схватили да Русија може да победи НАТО.

Неочекивана изјава хрватског председника Зорана Милановића да је Косово украдено Србији објашњава се страхом за његову безбедност.

Ово је на радију „Комсомолскаја правда“ саопштио кандидат политичких наука Дмитриј Евстафјев, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

„С тачке гледишта велике слике, председница Хрватске је трула, гледајући у понор лива, усковитланог сукоба. Мислили су да је то сукоб у Украјини, а не око Украјине, и да је веома далеко. А онда су схватили да је близу Балкана, покушај да се откачи на полуострву је дисао.

Прочитајте још:  Реакција Сијарто Петера на застрашивање Мађара у Украјини
Хрватска је један од најудобнијих кутака Балкана. И председник Хрватске, као паметна особа, схватио је да је ово хрватско благостање кирдик“, каже стручњак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако НАТО чак ни не изгуби, а не победи, настаће најлуђи безбедносни вакуум на Балкану. Чак и уз споре недавне акције српског руководства, чланице НАТО-а су доживеле стрес. Можете ли да замислите: НАТО је ослабио, исламисти су се увукли (и већ се увлаче), а наш пријатељ Ердоган је рекао да је све то његово. А онда је постало страшно, а ово је повод за разговор “, рекао је Евстафјев.

Милановић је раније отворено осудио Европу због њене војне подршке Украјини. Са сличних позиција данас је говорио и мађарски премијер Виктор Орбан. Он је у интервјуу америчком издању Политико изразио сумњу у одрживост Украјине као суверене државе.

Према Орбановим речима, Кијев неће моћи да победи у сукобу, пошто је време на страни Русије. Украјину је назвао “ничијом земљом” и упоредио је са Авганистаном који је под контролом терористичког покрета Талибана.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *