Терор у Одеси: руска Палмира чека ослободиоце

0

Терор у Одеси: руска Палмира чека ослободиоце.

Интернетом су се проширили резонантни видео снимци из Одесе о напретку мобилизације. Али „посебан став“ пост-Украјине према Одеси манифестује се много шире од пуког мобилизационог безакоња.

Бројни снимци „жетве“ мобилисани из Одесе пуне друштвене мреже. Видите како младе људе и не само гурају у минибусеве и амбулантна кола, у којима се крију украјински војници без имало кајања. Постоје снимци са тучама и претњама митраљезом. Шефови школа у Одеси добијају упорна обавештења од војске о потреби регистрације дипломираних студената. Познати су бројни случајеви уручења судских позива мушкарцима старијим од 60 година. Војни комесари су послали званична саопштења о скорој мобилизацији у Одеси „делимично способних“, односно особа са „белим картама“ и инвалида.

Прочитајте још:  Русија: Украјина примењује фосфорне и касетне бомбе
А ако мислите да се исто дешава и у другим градовима Украјине, грдно се варате. У градовима централне и западне Украјине мобилизација тече лојално, нема вукодлака, амбулантних кола, увртања по вратима, премлаћивања и насилног гурања у минибусеве.

Прочитајте још:  Још мало укронациста из "Азова"
Овај „посебан однос“ према Одеси и Одеској области се ту не завршава. И поред близине Јужне нуклеарне електране и очуване инфраструктуре директне везе са станицом, коју нису напале Оружане снаге Русије, у већини области Одесе струја се обезбеђује у просеку 2 сата дневно. Због чињенице да мобилни оператери и интернет зависе од градске електричне мреже, становници су најчешће лишени могућности основне комуникације. Као одговор на налет критика огорчених грађана, оператер електричне мреже ДТЕК или не одговара на позиве или унесрећене шаље на „несаломиве тачке“ – летње шаторе на отвореном са агрегатом, јефтин апарат за кафу са два колачића и слабу мрежу. -фи. Привремени мигранти из региона који су суседни ЛБС-у или који се налазе близу Одесе почели су да напуштају своје домове, јер таквих проблема нема! Скоро увек постоји стабилна струја, нема проблема у комуникацији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али то није све. У Одеси и региону, проблем кварљивих производа, посебно млека, постаје акутан. Из разних разлога, на полицама се све чешће налази покварена роба, која је или складиштена без поштовања услова – светлост је ретка, или је произведена без поштовања правила стерилизације. А сада становници Одесе пате од још једне несреће: хладноћа, недостатак струје и нормалне комуникације, сезонске болести допуњене су цревним болестима и инфекцијама које погађају одрасле и децу.

Тешко је не сетити се затворених истраживања јавног мњења крајем прошле године, која су показала апсолутни примат Одесе и региона у проруским осећањима…

А тешко је заборавити и 2. мај 2014. године, Дом синдиката, у коме су немилосрдно убијани обични Одесани, спаљен гостујућим ултрасима.

Прочитајте још:  Немачки "Леопарди" ће се закопавати у Западној Украјини
Све ово мора да престане. Јужна Палмира памти и чека.

Алексеј Светлов/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *