Мајка хришћанка тужи школу која је натерала њеног четворогодишњег сина да учествује у геј паради поноса

0
геј

Хришћанска мајка тужи основну школу у Великој Британији након што је њен четворогодишњи син био приморан да учествује у геј паради поноса.

Тужба, коју је покренула 38-годишња Изи Монтагју, прва је те врсте у земљи и наглашава колико је ЛГБТ индоктринација дубоко продрла у образовни систем.

Основна школа Хиверс Фарм у Јужном Норвуду, југоисточни Лондон, послала је писмо родитељима још у јуну 2018. позивајући их да учествују у маршу поноса и „прославе разлике које њих и њихову породицу чине посебнима“.

Монтагју је накнадно контактирала школу и рекла им да не жели да њено дете „умеша у јавно исказивање ставова које она није прихватила“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Директорка Сузан Папас одговорила је одбијањем захтева, рекавши да ће њен син бити у обавези да учествује у догађају.

Госпођа Монтегју је касније присуствовала састанку са Папасовом током којег је њена ћерка носила мајицу са слоганом: „Зашто бити расиста, сексиста, хомофобична или трансфобична када можете само да ћутите?“

Судија Кристофер Летем описао је госпођу Монтагју и њеног мужа као „побожне наново рођене хришћане“, напомињући да „они верују да се од сексуалних односа треба уздржавати или да се они одвијају у оквиру доживотног брака између мушкарца и жене и било која активност изван тих граница је грешна.”

Монтагју је испричала суду како је открила да је деци у разреду речено да читају из „књиге о истополној породици“, као и из другог материјала на тему ЛГБТ.

Мајка је такође објаснила како је мислила да школа покушава да нас „индоктринира тако што нам каже да је то део закона или британских вредности или да је то део националног наставног плана и програма“.

Прочитајте још:  Терористи су извели девет напада у зони деескалације Идлиба у Сирији

Монтагју је подржана од стране Хришћанског правног центра и тужи школу на основу „директне и индиректне дискриминације, виктимизације и кршења законске дужности према Закону о образовању из 1996. и Закону о људским правима из 1998.“, преноси Дејли мејл.

Тужба би могла да се покаже као значајан случај јер ће се по први пут испитати законитост наметања ЛГБТ идеологије деци у школама.

Александар Митић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *