СОРОШЕВ ВИРУС У СРПСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЕТНОСТИ

1
сорошев

Џорџ Сорош (Фото: Јутјуб)

СОРОШЕВ ВИРУС У СРПСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЕТНОСТИ

Амерички милијардер Џорџ Сорош је један од најзначајнијих бораца за успостављање потпуне доминације нео-либералног капитализма на глобалном нивоу, али му је, вероватно због мађарског порекла, наш регион увек привлачио посебну пажњу, а самим тим и Србија.

 

У складу са тим, Сорош је током претходних деценија инсталирао своје експоненте у све значајније институције у нашој земљи, укључујући и Српску академију наука и уметности (САНУ), која окупља најумније људе, услед чега ужива високи углед и кредибилетет у народу, те својим ставовима може у значајној мери да утиче на друштвене и политичке токове.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Инфилтрација „сорошевског вируса“ у тада потпуно здраво тело САНУ је отпочела у време када су за то владали крајње повољни услови, током 2003. године, када је Сорошев дугогодишњи верни и поуздани сарадник Тибор Варади изабран за редовног члана те институције. Делујући тихо и прикривено, попут злоћудне болести, Варади је постепено ширио свој малигни утицај, а прве значајне резултате на разарању САНУ је постигао 2015. године, када је за њеног председника изабран Владимир Костић.

 

Иако је Варади довођењем Костића на чело САНУ са једне стране постигао свој циљ, те је ова институција почела да се трансформише у расадник анти-српских идеја и ставова, са друге је дошло до пада њеног угледа и кредибилитета, с обзиром на то да Костић није био у стању да обузда своје мегаломанске прохтеве, те је одмах прибегао бројним злоупотребама и махинацијама у циљу личног богаћења.

 

Услед наведеног, Варади је закључио да је време да уклони компромитованог Костића са те функције, како би га заменио неким од „примеренијих“ академика из болесног ткива, на чијем је формирању радио током последњих двадесет година, али то му овога пута неће ићи тако лако, јер је болест препозната, односно његови и Сорошев планови су уочени од стране огромне већине поштених, честитих и родољубивих академика, који ће то на предстојећим изборима за руководство САНУ јасно и показати, након чега ће доћи до оздрављења ове институције.

Прочитајте још:  Ко је све на листи донатора ПроГласа: Сорошеве НВО, Фридом хаус, "Интегра Косово", амбасаде САД, Британије...

Националист

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СОРОШЕВ ВИРУС У СРПСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЕТНОСТИ

  1. 1. Инфилтрација „сорошевског вируса“ у тада потпуно здраво тело САНУ
    2. је отпочела у време када су за то владали крајње повољни услови, током 2003. године, када је Сорошев дугогодишњи верни и поуздани сарадник Тибор Варади изабран за редовног члана те институције.
    3. Делујући тихо и прикривено, попут злоћудне болести, Варади је постепено ширио свој малигни утицај,
    4. а прве значајне резултате на разарању САНУ је постигао 2015. године, када је за њеног председника изабран Владимир Костић.

    1. odbija se kao neosnovano. vraticemo se kasnije na ovu tvrdnju.
    2. po kojoj liniji je pretpostavljamo -do tada nekompromitovani- gospodin TV nasao ulicu, ulaz i stolicu u ANUS, usudicemo se postaviti pitanje. A, a?
    3. kako je to, gospodin TV uspeo tiho i prikriveno da prosiri svoj maligni uticaj (link na tacku 1) na to “zdravo telo”? zar niti jednom nije, oslovljavajuci bilo koga iz tog “zdravog tela” stao na pogresni kamen, pritisnuo “pravo” dugme, nakon cega bi se njegova karijera poput premotavanja unazad, odvijala od stolice, ka vratima, do na ulicu ispred zgrade?
    4. gospodin TV je imao fore od 2003 do 2015 vremena (12-i slovima: dvanaest godina), da sara po tom “zdravom telu” i neometano, siri svoj uticaj. od 2015 do 2023 je uspeo da zajase i proseta svakog konja iz te zgrade.

    suma sumarum: ANUS je tija godinah bio pun uhlebljenika koji (mozda) nisu bili kadri da se organizuju u izdajnike. uhlebljenika kazemo, jer su na prvi ozbiljniji napad spolja popadali ko zrele kruske, dakle nisu bili u stanju da primenu znanje potrebno za samoodbranu institucije. niti su bili u stanju da to znanje steknju, niti su imali hrabrosti da se posavetuju sa nekim ko im moze pomoci.

    gospodinu TV pozdrav lijep. on je kao natcovek, uspeo da se vine iznad svih perjanica srpske umetnosti i srpske nauke i zabije ih nezasiljene i nenaostrene u blato. usamljeni aplauz sa tribina za njega. nagradu ce podici na kasi. a ostatak tamo gde se podizu karmicke nagrade. +/- steta za njegov talenat. ipak je na gubitku. proarcio je talante, i izigrao kolege i zemlju koj je svakako i njegova. njegova akademska mladja braca, oni su, oni su..

    oni su, umakali keks u caj, tek.

    pozdravite mi legendu Radovana Damjanovica I

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *