Муслимани самопрозвани “Бошњаци” хоће своју заједницу општина на Косову и Метохији

0
професор, нато штрпцу кфор, бошњаци, безбедности

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Осим Срба на територији под међународном управом, Косову и Метохији, и “Бошњаци” се осећају угрожено. Тим поводом је лидер Странке правде и помирења Усаме Зукорлић рекао да му је део политичких представника Бошњака на Косову пренео да имају намеру да покрену иницијативу да се формира и заједници бошњачких општина. За Политику каже да је потребно да би се, како је рекао, чуо и њихов глас.

 

Народни посланик Зукорић наводи како годинама слуша како Албанци желе да добију другу државу на Балкану, поред Албаније, да Србија жели да се испоштује Бриселски споразум и да се после једну деценију образује ЗСО, а упитао је шта у том случају добијају косовски бошњаци

Прем његовим речима, Бошњаци у Средачкој жупи, код Призрена, нису остварили право да имају потпредседника општине, нити да имају десет одсто запослених у установама. Додаје и да је Мамуша, где живи око 5000 становника претежно Турака која је 2008. године добила године статус општине, па пита зашто статус општине нема и Средачка жупа, или Гора.

„Разговарао сам са политичким руководством Бошњака на том подручју, и казали су ми, део њих, да имају намеру да покрену иницијативу о заједници бошњачких општина. Хоће коначно да се чује и њихов глас, а да нико не прича у њихово име”, каже Зукорлић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Поручио је да мир нема алтернативу, и да без мира нема среће, због чега ће његов посланички клуб у Скупштини Србије пружити максималну подршку на путу стабилизације односа на Балкану.

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *